Hopp til innhold

Pågrepet for ulovlig oppbevaring av sprengstoff

En 27 år gammel mann som bor i Larvik er pågrepet og siktet for ulovlig oppbevaring av sprengstoff. Det opplyser Vestfold politidistrikt i en pressemelding.

Bombegruppe gjennomsøkte huset.

Politiet har sperret av tomten og vil bruke helgen til taktisk og teknisk etterforskning, blant annet til analyser av de ulike beslag som politiet har foretatt. Det opplyser politiinspektør Magnar Pedersen.

Foto: Helga Tunheim / NRK

Mannen ble fremstilt for varetektsfengsling fredag, og påtalemyndigheten ba da om to ukers varetektsfengsling. Fengslingsmøte varte fra klokken 12.00 til 13.00 fredag ettermiddag.

Tønsberg tingrett avgjorde at 27-åringen kan holdes varetektsfengslet i full isolasjon i inntil to uker. Han holdes varetektsfengslet inntil annet blir bestemt av påtalemyndigheten eller retten.

– Politiet beslagla flere våpen, også noen som kunne se ut til å være et hjemmelaget eller modifisert automatvåpen, opplyser politiinspektør Magnar Pedersen i pressemeldingen.

– Vi har ikke noen grunn til å tro at det ligger noe politisk bak dette

Politiet oppsøkte 27-åringen i forbindelse med et annet forhold og pågripelsen skjedde, ifølge politiet, uten dramatikk.

– Vi har ikke noen grunn til å tro at det ligger noe politisk bak dette, men på grunn av det som skjedde 22. juli, ønsker vi å være åpne med pressen når vi gjør sprengstoffbeslag, sier politiinspektør Magnar Pedersen til VG Nett.

27-åringen er straffedømt tidligere, blant annet for brudd på våpenloven.

– Fant ingredienser til å fremstille sprengstoff

Det står videre i pressemeldingen fra Vestfold politidistrikt at politiet fant ingredienser til å fremstille sprengstoff, men de ønsker ikke å kommentere omfanget av dette før analyser foreligger.

Etter det NRK.no erfarer skal politiet også ha funnet ferdiglaget sprengstoff i boligen.

Politiets bombegruppe har gjennomsøkt boligen til 27-åringen, som ligger i et boligstrøk nær Hovland i Larvik.

Kripos bistår politiet

Politiet skal etterforske saken videre i helgen. Hele tomten er sperret av.

Kripos bistår Vestfold politidistrikt ved åstedsundersøkelsen og analyser.

Det har så langt ikke lykkes NRK.no å få tak i mannens forsvarer, Ole A. Rasmussen, for en kommentar.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark