Hopp til innhold

Oleon i Sandefjord avvikler driften

Oleon Skandinavia avikler virksomheten i Sandefjord innen 2014. – Dette er den beste nyheten vi kunne få, jubler naboene til bedriften.

Oleons anlegg i Sandefjord

Ledlesen i Oleon har bestemt at bedriften skal avvikles innen 2014.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Dette er den beste nyheten jeg har hørt på lenge, sier Arild Just Christensen. Han er en av de nærmeste naboene til bedriften.

Nyheten om at Oleon avvikler virksomheten sin i Sandefjord, var det daglig leder Jan Rørvik Johnsen som slapp på et informasjonsmøte for bedriftens naboer.

Ifølge Rørvik Johnsen har avviklingen ingenting å gjøre med Bellonas avsløringer der Oleon har lagret farlig avfall ulovlig, og heller ikke med eksplosjonen på bedriftens område sist uke.

– Dette er en beslutning som ble tatt lenge før denne historien. Beslutningen er tatt på bakgrunn av konsernstrategi, hvor beliggenheten vår i Norge ikke er optimal i forhold til transportkostnader og slike ting, sier han til NRK.no.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Lasse Bakrød er nabo til Oleon.

Lasse Bakrød er nærmeste naboe til Oleon. Han og flere naboer jubler over beslutningen.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Har vurdert å flytte

Flere av naboene har lenge vurdert å flytte på grunn av Oleons virksomhet de siste årene. Lasse Bakerød er nærmeste nabo, og han sier han har vært bekymret lenge.

– For noen år siden eksploderte en tank i hos Oleon på naboeiendommen, og da singlet det i glassruter her hos meg. Jeg hadde problemer med å få sove i flere uker etterpå, sier Bakerød.

En uke er gått siden eksplosjonen ombord på fraktebåten som lå ved Oleon for å hente ulovlig lagret farlig avfall fra oljeindustrien. Naboenes bekymring for sikkerheten ved å bo nær Oleon gjorde at bedriften valgte å bekrefte at de skal være ute av Sandefjord i 2014. Nå er nabo Arild Just Christensen lettet .

Den avgjørelsen skal feires. Jeg tror mange av de naboene osm bor nærmest vil feire dette.

Skal ikke brukes til avfallslagring

Ved årsskiftet skal det ulovlige avfallet Oleon har lagret for DVS Norge være fjernet. Fra da av og til bedriften takker for seg, skal ikke tankene på området brukes til avfallslagring mer, lover daglig leder Jan Rørvik Johnsen.

– Vi kommer aldri til å ta imot farlig avfall, og jeg tror jeg kan garnatere at vi ikke skal ta imot noe avfall i det hele tatt, sier han til NRK.no.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark