Hopp til innhold

Turistene svikter Sommarland i Bø

Det elendige været fører til at turistene svikter Bø Sommarland.

Sommarland i Bø

Sommarland i Bø. (arkivfoto)

Foto: Tore Jonssen

– Dårlig sommervær så langt har ført til at besøkstallet i Bø Sommarland ligger langt under fjorårets. Det sier daglig leder Bernt Gunnar Berntsen, som i 2010 kunne summere opp vel 152.000 gjester. Han er slett ikke fornøyd med denne sesongen.

Mye regn

Bernt Gunnar Berntsen

Bernt Gunnar Berntsen håper på bedre sommervær i årene framover. (arkivfoto)

Foto: Lars Erlend Øymo / NRK

Berntsen kan fortelle at badeparken til nå mangler cirka 18000 besøkende i forhold til fjoråret på samme tid. Han legger all skylda på det dårlige været.

– Det har regnet fem ganger så mye i år som i fjor på samme tid. Gjestene kommer i tusentalls de få dagene det er godt vær, sier han til NRK.no.

Ser mørkt ut

Arild Mentzoni

Arild Mentzoni. (arkivfoto)

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Berntsen trøster med at dette ikke vil gi kortsiktige konsekvenser for verken drifta eller de ansatte, men han frykter flere sommere med dårlig vær.

– Vi må tenke annerledes når det kommer til å bygge ut parken vår dersom været fortsetter å være dårlig i sommerne som kommer, sier han.

Den meteorologiske forskningen er ikke entydig, men ett sentralt scenario går på mildere og våtere sommere Østafjells i åra som kommer.

Og heller ikke for resten av juli ligger det an til varige høytrykk. Statsmeteorolog Arild Mentzoni kan ikke love Berntsen en bedring de nærmeste dagene.

– Det er fortsatt ustabilt, men torsdagen ser ut til å bli en dag som vi slipper helt unna nedbør. Resten av uka ser trasig ut, med lavtrykk og regn og lavere temperaturer, sier Mentzoni.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark