Hopp til innhold

Nektet å delta i brød-aksjonen

Bondelagene i Levanger nektet å være med på brødaksjonen som ellers har pågått landet rundt.

Bøndene blokkerer mølla i Buvika

I Buvika blokkerte bøndene utkjøring av mel fra mølla mandag morgen. Aksjonen er nå avsluttet.

Foto: Henriette Louise Krogness / NRK

– Vi tror folk lokalt kjenner til landbruksnæringa så godt at vi ikke vil ramme dem. Det gjør en slik brødaksjon, sier Nils Arne Aasenhus i Frol bondelag til Trønder-Avisa .

Blokkerer møller

Bønder over hele landet startet i går en stor aksjon med å kjøpe opp alle brødvarene i butikkene, i tillegg til at de største møllene i landet ble blokkert for utkjøring av matmel.

Robert Svarva

Levanger-ordfører Robert Svarva mener brødaksjonen virker negativt på folk flest.

Foto: Privat

Men bondelagene i Skogn, Frol og Ytterøy deltok altså ikke i aksjonen. Levanger er landets tredje største landbrukskommune, og de lokale bondelagene mener altså at folk flest kjenner til situasjonen i næringa.

– Det er enkelte også hos oss som ville aksjonert, men vi vil heller gå på dem som styrer. Jeg håper folk forstår at vi må ha bedre betalt for det vi produserer, men noen mener vel fortsatt at vi bare sutrer, sier Thomas Svendgård til avisa.

Møtte ordføreren

I går møtte lederne av de lokale bondelagene Levanger-ordfører Robert Svarva (Ap) for å påvirke han til å støtte deres sak etter at bondelaget og bonde- og småbrukarlaget brøt jordbruksforhandlingene på lørdag.

– Jeg støtter Levanger-lagene. Jeg tror aksjonsformen bare rammer bøndene negativt hos den vanlig innbyggeren, mener Svara ifølge Trønder-Avisa.

Norges Bondelag opplyser i dag at blokaden av Norgesmøllene i Buvika ble avsluttet i 07-tida i dag.