Hopp til innhold

– Dette har gitt mersmak

Rundt 3.000 personer kom da Storås Dansefestival ble arrangert for første gang i helga. Det er nok til å kalle det en suksess, mener arrangøren.

– Det var heftig på dansegulvet, både i teltet og foran storscenen, forteller dansebandgeneral Gunnar Sørløkk.

Med blant andre Ole Ivars, Ole Ingvars og Anne Nørdsti på plakaten trakk Storås Dansefestival rundt 3.000 besøkende på sin første helg som festival noensinne.

– Det ble omtrent så mange som vi håpet på. Dette er jo noe vi skal bygge stein for stein, så vi er veldig fornøyd med antallet folk som kom, sier han til NRK.

– Definitivt ting vi kan forbedre

Ideen til festivalen kom etter mange år med plattdanser, og i år fikk de endelig realisert tanken om å utvide de lokale dansekveldene til en større festival.

Med erfaring fra den litt mer kjente Storåsfestivalen ble det ifølge Sørløkk en festivaldebut uten de store barnesykdommene.

– Erfaringen har gjort det mye enklere, så det er ingen tvil om at det har vært en styrke for oss. Det er definitivt ting vi kan forbedre, men i det store og hele så har vi fått til et plettfritt arrangement over to dager, mener dansebandgeneralen.

Klar for mer dans neste år

Han tror de har dratt nytte av å arrangere festivalen på et tidligere tidspunkt enn de fleste andre sommerfestivaler, i tillegg til at de har liten konkurranse fra andre med samme målgruppe som dem.

At festivalen lever videre etter sitt første år, er ikke Sørløkk i tvil om.

– Det har gått uten problemer og bråk, og de som har vært her sier de har koset seg, og det er veldig artig for oss. Så dette har gitt mersmak.