Hopp til innhold

- Ble redd da jeg hostet blod

Torstein Horgmo er tilbake på snøbrettet igjen etter det stygge fallet i California for en måned siden.

Video Tilbake på snowboardet

Tilbake på brettet

For fem uker siden lå Torstein Horgmo på sykehus i USA etter et fall under innspilling av en snøbrettfilm i California. Etter å ha vært 14 meter over bakken, landet han på ryggen på det islagte underlaget.

- Jeg hadde ikke noe jeg skulle sagt. Jeg hadde ikke en mulighet til å hente meg inn igjen i det hele tatt. Jeg ble bare dytta framover og landet rett på ryggen, sier Torstein Horgmo til NRK.

Resultatet var rift i lungen, fire brukkne ribbein og en kraftig hjernerystelse.

- Jeg begynte å hoste litt blod, eller det bare kom opp blod, og da ble jeg redd for det hadde jeg ikke opplevd før, sier Horgmo videre.

Historisk

Før Horgmo skadet seg i vinter, rakk han å bli legendarisk da han som førstemann i verden klarte å lande en "trippel cork" i konkurranse. Det skjedde i tillegg til i prestisjefulle X-games.

Nett-TV: Hormo ble historisk

Video Horgmo angrer på rekord-triks

Horgmo angrer på rekordtrikset i X-games


Disse bildene er sett av over fem mennesker millioner på Youtube.

Nå er 24-årigen fra Trøndelag på landslagssamling på isbreen i vakre Stryn. Der forbereder han seg til VM i Oslo i februar, forhåpentlig uten alvorlige skader.

Vant til å være skadet

For Horgmo har klart å oppnå sportslig suksess til tross for stadige skadeproblemer. Brukket rygg, flere hjernerystelser og en vedvarende ankelskade er bare en del av en lang skadehistorikk.

- Det er en jævlig kjip til å være vant til og bli flink til å være skadet, sier Torstein Hormo ironisk.

Liker ikke hjelpemidler

På landslagets sommersamling på Stryn får han og resten av laget muligheten til å terpe på nye spektakulære triks uten å risikere å bli skadet. På en 900 kilo tung airbag kan de lande det ene spektakulære trikset etter det andre uten å få en skramme. Horgmo er likevel ingen stor fan av airbagen de lander på.

- Man blir sterk i hodet av å ikke bruke hjelpemidler og ikke ta noen snarveier, forklarer ekstremsportutøveren.

Heller TV-spill

Torstein Horgmo

Torstein Horgmo vil heller spille TV-spille enn å trene barmark.

Foto: NRK

I tillegg til trening på snø skal han også i gang med hyppig barmarkstrening - for å forebygge skader fram mot VM i Oslo i februar. Det ser han ikke spesielt fram til.

- Det er jævlig kjedelig og jeg hater de greiene der. Det er bare så synd at det hjelper. Jeg skulle ønske at det var bra for snowboardere og bare sitte å spille X-box, for det er jeg veldig glad i og det er bra det også skjønner du, avslutter Torstein Horgmo.

Sportsnyheter

Ville jubelscener etter norsk superstafett: – Hva skjedde nå??

For første gang på 100 år er et norsk lag klare for OL på en lagøvelse i friidrett. Etter målgang ble ankerkvinne Henriette Jæger «overfalt» av lagvenninnene.

Siste nytt

  • Berge kåret til sesongens spiller i Burnley

    Sander Berge ble hedret som sesongens spiller i Burnley under lørdag kveld. Berge ble kåret til sesongens spiller både i en kåring basert på stemmer fra Burnley-fans verden over og en kåring hvor spillerne selv hadde stemt.

    – Dette betyr mye for meg. Burnley er en fantastisk fotballklubb, sier Berge i pressemeldingen, hvor han også takker supporterne for støtten.

    Lørdag tapte Burnley 1-4 hjemme mot Newcastle. Med to kampr igjen å spille har de fem poeng opp til Nottingham Forest og trenger et lite mirakel for å unngå nedrykk.

    Berge kom til klubben før 2023/24-sesongen.

    Sander Berge
    Foto: Reuters
  • Nedberge Llano klarte EM-kravet

    Sleggekaster Beatrice Nedberge Llano kastet 71,21 meter i en konkurranse i USA.

    Dermed kom hun akkurat én centimeter over EM-kravet på 71,20. Det skriver friidrettsnettstedet Friidrett1.

    Det holdt også til seier i stevnet i Tucson, Arizona.

    OL-kravet i sleggekast er for øvrig 74 meter. Nedberge Llano ligger foreløpig an til å kvalifisere seg på ranking.

    26-åringen har en personlig rekord på 72,10 meter.

    Beatrice Nedberge Llano
    Foto: NTB
  • Olaussen og Stora Tuna tok historisk seier i Tiomila

    Stora Tuna OK vant kvinnestafetten i årets Tiomila - en historisk stafett ettersom det var første gang i orienteringsklassikerens historie at også kvinnene løp nattetapper.

    Nettopp de to nattetappene ga Borlänge-klubben trøbbel, men den norske landslagsløperen Marie Olaussen løp meget sterkt på den første etappen i dagslys og avanserte fra 47. til sjuendeplass og sørget for kontakt med teten igjen. Fjorårets verdenscupvinner Tove Alexandersson avgjorde stafetten på den sjette og siste etappen, og sikret seieren foran IFK Gøteborg og Halden.

    Stora Tuna ble dermed den fjerde klubben i historien som har vunnet både dame- og herrestafetten samme år.

    Marie Olaussen
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal