Hopp til innhold

Ber om fem års fengsel

Aktor statsadvokat Helge Johan Kaasbøll ber om fem års fengsel for ung mann fra Namdalen som er tiltalt for voldtekt mot to mindreårige jenter.

Siw Bleikvassli og Helge Kaasbøll

Statsadvokat Helge Johan Kaasbøll ba om fem års fengsel for namdalingen i 20-årene.

Foto: Espen Sandmo / NRK

I tre dager har mannen tidlig i 20-årene stått tiltalt i Namdal tingrett, tiltalt for voldtekt mot to jenter som begge var under 16 år da overgrepene skal ha funnet sted.

Ba om frifinnelse

Mannens forsvarer Anniken Mellegaard avviste alle beskyldninger mot mannen, og krevde firfinnelse.

Mannen i 20-årene er tiltalt for å ha voldtatt to unge jenter i to forskjellige kommuner i Namdalen. Det første overgrepet skal ha skjedd i fjor, og da skal mannen ha revet klærne av ei 14 år gammel jente og gjennomført et samleie med henne, selv om jenta protesterte og gjorde motstand.

Dette forholdet ble anmeldt til poltiet, og mens etterforskningen pågikk, skal han på nytt ha begått et seksuelt overgrep mot ei annen jente.

Dro av klærne

Dette skal ha skjedd i januar i år. Også denne gangen skal tiltalte ha dratt klærne av jenta, holdt henne fast og hatt samleie med henne.

Mannen har under rettssaken innrømmet å ha hatt et seksuelt forhold til den ene jenta før hun var fylt 16 år, men nektet for tiltalen om voldtekt.

Rettssaken i Namsos har vært preget av stort oppmøte av tiltaltes vennekrets. Det har ført til uro i gangene rundt rettslokalet, og dommer Lisa Bech valgte å stenge dørene da de to fornærmede jentene forklarte seg for tingretten.

Sjikane på Facebook

Under rettssaken har det også kommet fram at det har vært mye hets og sjikane av vitner på Facebook i forbindelse med saken. Dette advarte Helge Johan Kaasbøll mot under rettssaken.

Dom i saken faller senere.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.