Hopp til innhold

-Ingen trusler mot Sverkmo

To av de andre saksøkerne som vitnet i Inntrøndelag tingrett i ettermiddag avviste at Sverkmo skal ha blitt truet av Trygve Kristiansen.

Trygve Kristiansen hilser på sin advokat Erik Edvardsen. Til høyre medsaksøker Arvid Birkeland.

Trygve Kristiansen hilser på sin advokat Erik Edvardsen. Til høyre medsaksøker Arvid Birkeland.

Foto: Mette Moslett Kjesbu / NRK

Odd Vegard Kolstad var til stede på møtet i 2005 i Natal der Sverkmo mener truslene om å "bli sendt på jungeltur" ble fremsatt.

Mistet kunder og omdømme

Kolstad er daglig leder i firmaet Odd Kolstad A/S . Han eier 20 prosent av Kanalsmuget i Trondheim i brygga som brant natt til 17.mai 2007.

Han solgte også leilegheter i Brasil og er deleier i Blue Marlin Group. Da politiaksjonen skjedde i mai 2007 i Natal var Kolstad hjemme i Norge. Han har tidligere sagt til NRK Trøndelag at han regner det ikke som usannsynlig at han også ville blitt arrestert dersom han hadde vært i Natal på det tidspunktet.

Politiet i Trondheim ransaket kontorene i Trondheim få dager etter aksjonen i Natal , men fant ingen ting som kunne brukes i etterforskninga i Brasil.

Det var som venn av Kolstad fra Namdalseid at Sverkmo kom med i Blue Marlin Group.

Etter "Brasilsaken" merket Odd Kolstad A/S at omdømmet til selskapet var svekket, de tapte kontrakter, minst 4-5 , sa Kolstad i retten.

- Firmaet importerer blant annet trailermateriell og tilhengere fra Tyskland som selges i Norge og selger rundt 100 hengere i året, opplyste Kolstad.

- Men hvor mange potensielle kunder som ikke tar kontakt på grunn av "Brasilsaken", kan ikke jeg vite, sa Kolstad.

- Tungt for hele familien

Bror til Trygve Kristiansen, Frode, er også en av saksøkerne. Han bor i Trondheim og jobber på bryggeri.

Frode Kristiansen eier 20 prosent av Kanalsmuget og sitter i styret.

Han krever bare oppreisning fra Sverkmo på grunn av oppslagene i Trønder-Avisa etter brannen

- Det var et sjokk for meg da det brant, og så kom oppslaget med antydninger om mordbrann. Selv om det ikke stod på trykk, var uttalelsene ikke til å tolke annerledes, også når det bodde folk i fem leiligheter i brygga, mente Kristiansen.

Også påstander om at det var satt fram trusler mot familier var hårreisende, sa Kristiansen.

Både hans mor og søstre tok det tungt. Først kom saken mot sønnen(Trygve Kristiansen red. anm) i Brasil, så mot den andre sønnen( Frode red. anm ) med brannen i Trondheim.

Da det skjedde arbeidet han som selger av bryggeriprodukter, men merket at tilliten med kundene ble vanskelig. Etter et par måneders sykemelding, begynte han i ny jobb på lageret på bryggeriet.

Frode Kristiansen har ingen forretninger i Brasil. Saksøktes advokat lurte derfor på hvilken interesse Sverkmo skulle ha av å dra Frode Kristiansen inn i saken.

Det visste ikke Kristiansen,men han mente formuleringene i artikkelen rammet også ham.

-Sverkmo var bitter

Bror til Odd vegard Kolstad, Ove Ragnvald Kolstad vokste opp sammen med Sverkmo på Namdalseid. Også han er deleier i BMG. I retten sa han at forholdet mellom Sverkmo og ham nå er "heller kjølig"

Han har inntrykk av at Sverkmo er bitter fordi han ikke fikk være med i selskapet Blue Marlin Group lenger. Ove Ragnvald opplevde uttalelsene i Trønder-Avisa som sårende for hele familien.

- Når folk slutter å hilse, er det noe, sa Ove Kolstad i retten.

Også han krever bare oppreisning for ærekrenkelser , og ingen erstatning for tapte inntekter som følge av uttalelsene til en av sine barndomsvenner.

I retten i går kom det fram at Trønder-Avisa i et hemmelig forlik betalte 300 000 kroner til aksjeeierne i Skipakrok, firmaet bak Kanalsmuget.