Total overkjøring da Røa vant cupfinalen

Røa taper aldri cupfinaler. Lørdag herjet de med stakkars Trondheims-Ørn.

Kampreferat: Røa - Trondheims-Ørn 7-0

Røa hadde hatt det de selv kalte en håpløs oppladning , men i lørdagens cupfinale skulle en tro det var Trondheims-Ørn som akkurat hadde kommet hjem fra Sibir.

De rødkledde var i en klasse for seg, og ga seg ikke før det stod 7-0 på Fornebu. Dermed tok Røa sin femte NM-tittel på fem cupfinaleforsøk.

- Det var bare rykter at vi var slitne! Dette er sykt gøy! ropte flere av Røa-spillerne i munnen på hverandre i NRK-intervjuet etter kampen.

- Dette er fantastisk! Vi hadde lagt opp til 8-0, så det var nesten som planlagt, jublet Røa-trener Geir Nordby.

Gratulér Røa med NM-gullet nederst i saken!

Video Målfest i kvinnenenes cupfinale

Se de syv målene på rekke og rad.

Hyller Røa

Eksperter og motspillere stod i kø for å hylle Røa etter kampen.

- Det er utrolig hva Røa har fått til denne sesongen, sier Stabæks superveteran Lise Klaveness til NRK.

- Røa var soleklart best i dag, sa Trondheim-trener Gøril Kringen.

- Jeg er så sjukt imponert over det laget her, sa Røa-midstopper Siri Nordby til NRK.

Nervøse trøndere

Før kampen spådde de fleste en jevn affære, for eksempel trodde landslagstrener Eli Landsem at kampen kom til å gå til ekstraomganger. Men Trondheims-Ørn var rett og slett ikke gode nok til å gjøre kampen spennende.

- Vi følte vi var godt forberedt, men vi greier ikke vise hva vi er gode for i dag, sier Trondheim-trener Kringen.

Ørns skadede kaptein Kristin Lie så kampen fra tribunen. I pausen var hun ikke i tvil om hva som var problemet.

- Vi virker rett og slett for nervøse, sa Lie til NRK.

Video Intervju etter cupfinalen

Se intervjuene etter cupfinalen.

Viktig førstescoring

Etter en litt nervøs start fra begge lag begynte Røa raskt å produsere sjanser. Og rett før en halvtime var spilt, fikk de uttelling.

Siri Nordby slo et glimrende innlegg mot Stine Andreassen, som egentlig var utestengt fra cupfinalen . Andreassen headet tilbake til Ada Marie Finskud, som scoret sikkert fra kloss hold.

To kjappe

Fem minutter senere kunne Trondheims-Ørn vært tilbake i kampen da Hole fikk sjansen fra fem meters hold. Men skuddet hennes ble slått til corner, og nærmere kom aldri Ørn ledelsen.

For bare femten minutter senere stod det 3-0 til Røa. Ørns forsvar ga opp store mengder bakrom mot slutten av omgangen, og Guro Knutsen Mienna og Elise Thorsnes kom seg gjennom og scoret i hvert sitt tilfelle.

- Dette var langtifra det vi hadde ventet oss. Røa har vært gode, men vi er dessverre preget av nervene, sa en smilende, men lettere sjokkert Ørn-trener Gøril Kringen til NRK i pausen.

(saken fortsetter under bildet)

Røa - Trondheims-Ørn

Det ble en fantastisk finale for Røa. Her feirer Guro Knutsen Mienna sin 2-0-scoring.

Overkjøring også i andre omgang

I pausen ba Kringen spillerne sine spille med et smil om munnen, men smilene stivnet etter 55 minutter. Lene Bredesen skulle klarere et innlegg, men satte det rett i eget nett. 0-4 på selvmål, og Røa måtte innse at drømmen om NM-gull hadde blitt til et mareritt.

Ikke lenge etter kom nok et mål. En av kampens store spillere, Guro Knutsen Mienna, fikk sjansen fra kort hold, og headet ballen sikkert i mål.

Fortsatte helt inn

Røa ga seg ikke på 5-0, snarere tvertimot. Rett før slutt eksploderte de med to nye mål. Celine Pettersen tok ned et høyt innlegg og scoret etter meget tafatt forsvarsspill fra Ørn.

- Det var deilig at vi bare kunne nyte hele andre omgang og suge til oss denne opplevelsen, sier Siri Nordby til NRK.

Kampens kanskje beste spiller, Eline Thorsnes, sørget for å gjøre ydmykelsen komplett med et langskudd som keeper Ingrid Thorbjørnsen ikke maktet å holde ute av målet.

Røa-Trondheims-Ørn

Røas Guro Knutsen Mienna setter inn sitt lags femte scoring mot Trondheims-Ørn.

Gratulér Røa med NM-gullet i kommentarfeltet!

• Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

– Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

– Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

– Jeg spurte linjedommeren hvorfor jeg fikk rødt, og da sa han at jeg slo. Det er helt feil, sier Nguen ifølge TT og forklarer:

– Det første instinktet var å jage ballen, men så sto han der. Han provoserte meg, og jeg gikk med på det.

Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)

Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Malmö FF
  • Arne Slot: – Jeg vil til Liverpool

Feyenoord-trener Arne Slot legger ikke skjul på ønske om å bli Jürgen Klopps etterfølger som Liverpool-manager.

– Det er ingen hemmelighet at jeg vil til Liverpool, iser Slot til ESPN like før Feyenoords kamp mot Go Ahead Eagles torsdag kveld.

– Feyenoord og Liverpool er i forhandlingssamtaler. Jeg venter på hva som kommer ut av det. Jeg er selvskikker, og venter på at klubbene skal komme til enighet, fortsetter Slot.

Nederlenderen har de siste dagene blitt sterkt koblet til Liverpool-jobben når Klopp forsvinner etter sesongen.

Den nederlandkse storavisen De Telegraaf har skrevet at Feyenoord kan kreve opptil 15 millioner euro for Slot, som har en kontrakt med klubben som går ut sommeren 2026.

Liverpool-kaptein Virgil van Dijk har snakket varmt om landsmannen som en potensiel manager.

– Jeg synes han spiller på en måte og med en sånn filosofi at han kunne vært Liverpool-manager. Vi får se. Neste år kan vi fokusere på det, sa van Dijk til nederlandske Viaplay onsdag.

Arne Slot
  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

– Det har ikke vært lett de siste dagene siden det røde kårtet. Sånn er spillet. Det har vært en spesiell uke, sier Rijks til TV 2.

Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål.

Neste uke får Vålerenga besøk av Tromsø i cupens tredje runde.

De to siste eliteserielagene var også i aksjon torsdag kveld. Med Fredrikstad og Sarpsborg 08 sine avensement røk ingen av de 14 gjenværende klubbene fra øverste nivå ut i andre runde.

Fredrikstad tok seg videre etter 5-2-seier mot Eik Tønsberg. Laget fra Plankebyen får besøk av Rosenborg i neste runde.

Sarpsborg 08 gjorde jobben med sin 2-1-seier mot Hønefoss. Østfold-laget møter Råde borte i runde tre.

NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

– Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

Kunsgressbane med gummigranulat
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.