Rosenborg vant uten å overbevise

Rosenborg fikk slite mer enn forventet, men klarte likevel å ta deg videre fra 2. mesterligakvalifiseringsrunde.

Rade Prica

Kampfakta: Rosenborg - Linfield 2-0

Mot lille Linfield fra Nord-Irland vant Rosenborg til slutt 2-0 på Lerkendal. Det ble også sammenlagtresultatet etter to kamper.

- Vi er veldig fornøyd med å gå videre. Det er ikke så lett som folk tror, sier RBK-trener Nils Arne Eggen til Viasat 4.

I neste runde venter de regjerende svenske mesterne AIK.

For Rosenborgs svenske målvakt Daniel Örlund betyr det at han får et møte med sine gamle lagkamerater.

Prica fikk hull på byllen

Rosenborg hadde et klart spillemessig overtak, men klarte aldri å spille seg til de helt store sjansene.

Det måtte til slutt er keepertabbe fra Linfields målvakt til for å få scoring.

Morten Moldskred la inn fra høyre. Alan Bayley kastet seg etter ballen, men bommet grovt. Bak ham kom Rade Prica som hadde en enkel jobb med å heade Rosenborg i ledelsen.

RBKs Per Ciljan Skjelbred og Linfield-spiller

Linfield kjempet tappert, men måtte til slutt gi tapt for Per Ciljan Skjelbred og Rosenborg.

Ikke så lett

Gjestene fra Nord-Irland kunne med litt hell fått 1-1 og tatt seg videre. Semiproffene hadde sine muligheter, men ble for tannløse foran mål.

Det var ikke Markus Henriksen da han satte inn 2-0 på tampen av oppgjøret.

- Vi er veldig godt fornøyd med at vi vant, det er ikke så lett som andre tror. Men fremdeles er de viktigste avslutterne litt rustne, sa Eggen, som var mer enn godt fornøyd med Henriksens 2-0-mål.

At Rosenborg tok seg videre var til slutt ikke ufortjent, men sterkere motstand venter. I neste kvalikrunde blir det nordisk duell.

Markus Henriksen

Markus Henriksen satte inn kampens siste mål.

Svak sesong

AIK vant Allsvenskan i Sverige sist sesong, men Stockholm-laget har slitt tungt med å følge opp suksessen. Til tross for seier i de to siste kampene, har poengfangsten vært mager.

Først i sjuende serierunde kom den første trepoengeren. Siden den gang er det bare blitt ytterligere tre seire, og laget ligger for tiden på kvalifiseringsplass. Bare målforskjellen skiller AIK fra Trelleborg på direkte nedrykksplass.

Laget trenes av skotten Alex Miller som tidligere har vært sjef for St. Mirren, Hibernian og Aberdeen. Han har også vært en del av trenerstaben i Liverpool under Gerard Houllier og Rafael Benitez.

AIK har deltatt i mesterligaen en gang, i 1999/2000. Den gang ble det ett poeng i gruppespillet etter 0-0 hjemme mot Fiorentina. I samme turnering vant RBK sin gruppe etter blant annet å ha slått Borussia Dortmund 3-0 borte.

• Ada Hegerberg og Lyon til Champions League-finale – klart for norsk duell

Lyon gjorde jobben og vant 5-3 over to oppgjør mot Paris Saint-Germain i semifinalen av kvinnenes Champions League. I finalen møter de Barcelona.

Lyon hadde med seg 3-2 fra det første oppgjøret, og hvittrøyene sikret finaleplass etter 2-1 i kamp to.

Det gjorde de uten Ada Hegerberg på banen. Landslagsspissen har ikke spilt en kamp siden 9. mars.

I finalen møter de Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engens Barcelona. Den regjerende Champions League-mesteren ble lørdag finaleklar for fjerde år på rad etter å ha slått Chelsea 2-1 over to kamper.

Med andre ord er det duket for en finale mellom tungvekterne i klubbfotball for kvinner. I Bilbao 25. mai ønsker Graham Hansen & co. revansje for finaletapene mot samme motstander i 2019 og 2022. (NTB)

Lyon
  • Haaland tilbake i Citys kamptropp – starter på benken mot Nottingham Forest

Etter to kamper ute med skade er Erling Braut Haaland blant Manchester Citys reserver i kampen mot Nottingham Forest søndag.

Jærbuen pådro seg en skade mot Real Madrid for elleve dager siden. Fredag ble nordmannen avbildet på City-trening, og søndag er han tilbake i kamptroppen.

Han starter på benken sammen med landsmann Oscar Bobb. City mangler Phil Foden og Ruben Dias grunnet sykdom.

Haaland var ikke med i sist helgs FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. Også mot Brighton torsdag var han ute av troppen.

City-manager Pep Guardiola opplyste i forkant at jærbuen hadde slitt med et «muskulært problem». (NTB)

Haaland
  • Vålerenga ble ydmyket – supportere stormet banen

Vålerenga fortsetter å slite i 1. divisjon. Søndag ble de sendt hjem fra Mjøndalen som slakt med 3-5-tap i bagasjen.

– Vi svikter på veldig mange områder. Det er tungt, sier Vålerenga-trener Geir Bakke til TV 2.

Etter kampen var Vålerenga-spillerne borte og beklaget seg til frustrerte supportere, mens flere av supporterne var ute på banen.

– Jeg skjønner at de er frustrerte og forbannet, sier Bakke.

– Det skulle bare mange. Det er Norges beste supportere som følger oss overalt, lager volum og entusiasme, synger sanger og legger sjala og lønnen sin i dette.

Dermed står Vålerenga fremdeles med sin ene seier etter fem kamper på nivå to. På de fire andre kampene har det blitt to uavgjort og to tap.

Hovedstadslagets fem poeng holder til 11.-plass. Det er ett poeng over direkte nedrykk og fem poeng bak direkte opprykk.

I søndagens kamp tok Mjøndalen tidlig ledelsen da Sivert Øverby skrudde et frispark ute ved sidelinjen helt inn i mål. Vålerenga utlignet ved Petter Strand like etter, men så kom Alie Conteh inn for vertene.

Spissen fra Sierra Leone sendte Mjøndalen opp i 3-1 med to mål på overtid av den første omgangen. Kvarteret før slutt fullførte Conteh sitt hat trick.

Fem minutter før slutt satte Keerat Singh inn 5-1. To sene scoringer fra Jones El-Abdellaoui og Christian Borckgrevink pyntet litt på resultatet for Vålerenga.

NM fotball menn 2024, Union Carl Berner - Vålerenga (0-3)
  • Nytt Botheim-show i Allsvenskan

Erik Botheim var i praktslag og leverte både scoring og en perleassist da Malmö moste AIK 5-0 og tok sin sjette strake seier i Allsvenskan.

Dermed fortsetter den solide målvåren for Botheim og hans spissmakker Isaac Kiese Thelin. De to ligger øverst på toppscorerlisten i ligaen med henholdsvis fire og seks fulltreffere, og tillegg bøttet de inn mål i cupen.

Henning Bergs AIK var ubeseiret før bortekampen i Malmö, men skulle fort få en realitetssjekk. Botheim lå godt plassert i feltet og stanget inn 1-0 på Jens Stryger Larsens presise innlegg etter 14 minutter.

Spillehumøret var på topp hos Oslo-gutten, og etter en drøy halvtime viste han seg fram igjen. Botheim spilte vegg med Thelin før han elegant vippet lagkameraten igjennom slik at han kunne sette 2-0-målet.

– Jeg sa til Isaac etter at jeg scoret at «nå skal du få den». Så jeg holdt det jeg lovet, sa Botheim til Discovery i pausen.

Tre mål til i andre omgang sørget for 5-0-seier og Malmö topper Allsvenskan med 18 poeng av 18 mulige. AIK og Berg ligger på 3.-plassen, sju poeng bak Botheims lag. (NTB)

Botheim-scoring mot AIK
  • VAR-drama da Aston Villa snublet mot Chelsea

Det ble 2-2 mellom Aston Villa og Chelsea på Villa Park lørdag kveld, etter en opphenting fra bortelaget. VAR sørget for at Chelsea ikke stakk av med seieren.

Dermed tapte Villa viktige poeng i kampen om Mesterliga-plass. De ligger foreløpig som nummer fire, med tre kamper mer spilt, og syv poeng foran Tottenham på 5. plass.

Aston Villa tok ledelsen allerede etter fire minutter. Marc Cucurella var uheldig og scoret selvmål.

Et kvarter ut i kampen scoret Chelsea-spiss Nicolas Jackson, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert for offside. Senere i omgangen var Jackson nære på med en heading, men denne gangen var det stolpen som hindret utligningen for Chelsea.

I stedet var det Aston Villa som doblet ledelsen med et langskudd fra Morgan Rogers.

Det tok 62 minutter før bortelaget fikk sin uttelling. Chelsea vant ballen etter høyt press og Noni Madueke curlet ballen i lengste hjørne og reduserte for gjestene.

Og Chelsea var ikke ferdig. Ti minutter før slutt vartet Conor Gallagher opp med en nydelig utligning for gjestene.

Cole Palmer var centimeter unna å sende Chelsea i ledelsen på overtid, men Robin Olsen reddet ut til hjørnespark.

Hjørnesparket endte opp hos Axel Disasi, som trodde han sluttførte snuoperasjonen da han scoret 3-2 med en heading via Olsen. VAR ville dog ha et ord med i laget, og annullerte scoringen for en dytt i forkant.

Chelsea blir med det værende på niendeplass, 19 poeng bak Villa.

Gallagher
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.