Hopp til innhold

Drapstiltalt etter Storlienulykka

Statsadvokaten i Trøndelag har tatt ut drapstiltale mot en 42 år gammel mann fra Trondheim. Mannen er tiltalt for uaktsomt drap etter at en 18 år gammel jente ble drept på Storlien i påsken.

Ulykkesstedet.
Foto: Tor Aage Hansen

- Vi mener at etterforkningen viser at føreren har opptrådt uaksomt og at det ble en dødsulykken som følge av det, sier aktor i saka, statsadvokat i Trøndelag Erik Lereim.

Hadde promille

Den nå tiltalte Trondheimsmannen frontkolliderte under ei forbikjøring ved Storvallen i Storlien skjærtorsdag. Senere ble det påvist at han også hadde promille.

- I tiltalen har vi beskrevet forholdet som høyhastighet kombinert med alkoholkonsum, sier Lereim.

Grov legemsbeskadigelse

Føreren av den møtende bilen, ei 18 år gammel jente frå Stjørdal, omkom. Den jevnaldrende venninnen hennes fikk alvorlige skader.

- Derfor blir mannen også tiltalt for grov legemsbeskadigelse. Bakgrunnen for det er at passasjeren i bilen hadde et lengre sykehusopphold, bekrefter Lereim.

Tiltalte fortviler

Advokat Christian Wiig forsvarer den drapstiltalte sjåføren. Wiig forteller at 42-åringen er fortvilt over det han har gjort og han er forberedt å gå rettens vei når saken kommer opp i begynnelsen av neste år.

- Men han ser ikke noen formildende omstedigheter. Han syns svært synd på denne kvinne som er blitt skadet og selvfølgelig familien til den avdøde, sier Christian Wiik.

Karv om oppreisning

I rettssaken kommer det også krav om oppreisning til de etterlatte-og til den skadde jenta.

Saka starter i Trondheim tingrett 2.februar neste år.

Les også:

Vil ha rask etterforskning av Storlien-ulykka

Omkom i frontkollisjon