Hopp til innhold

Trues av kristne homohatere

Arbeiderpartiets Eva Kristin Hansen blir truet av kristne som hetser politikerens kamp for kjønnsnøytral ekteskapslov.

Eva Kristin Hansen
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

- Det er ubehagelig å få beskjed fra folk om at jeg skal brenne i helvete på grunn av mine politieske standpunkter, sier Eva Kristin Hansen til Dagbladet.

Sammen med stortingskollega Marianne Aasen Agdestein, dynges hun ned av e-post, brev, sms og telefonoppringninger fra hovedsaklig kristne som kmemper mot forslaget om at homofile skal få rett til å gifte seg.

Ikke behandlet i Stortinget

Forslaget om kjønnsøytral ekteskapslov er ennå ikke fremmet for Stortinget.

En av de meste rabiate brevene som er sendt, er fra Reidun Torgrimsen, ansvarlig redaktør for nettsiden Kristen i Norge.

 

 Jeg vil lage deg en grav, for du er funnet for lett.

Brev fra Reidun Torgrimsen, Kristen i Norge

 Dette er en ADVARSEL til DEG fra Herren vår Gud. VÅKN OPP og VEND OM før det er for sent. Slik at ikke den gru som Gud har sagt skal komme over dem som går imot Guds Ord- kommer over deg. 

Brev fra Reidun Torgrimsen, redaktør Kristen i Norge

- Jeg sletter de fleste meldinger av denne typen. Jeg setter pris på at velgerne tar kontakt og sier sin mening, men denne type hets og argumentasjon virker mot sin hensikt, sier Eva Kristin Hansen til avisen.

Sterkt engasjement 

Nils Åge Aune, prost i Sør- Inherad Prosti, sier til NRK Trøndelag at han ikke støtter denne typen meldinger.

- Det er sterke følelser i sving og et sterkt engasjement, men å gi uttrykk for engasjementet sitt gjennom hets og trusler, det er ikke saken tjent med, sier Aune.