Hopp til innhold

Jakter på Kotsøy-bjørnen

Bare timer etter at fellingstillatelsen ble gitt dro et jaktlag fra gården i Kotsøy i Midtre-Gauldal hvor en bjørn kom helt inntil husveggen søndag kveld.

Bjørn i Kotsøy
Foto: Anna Katrine Rød

I hele natt og i dag har et kommunalt jaktlag prøvd å finne bjørnen etter at fylkesmannen ga fellingstillatelse.

Ikke funnet

Det skal ikke ha blitt funnet sauekadavre i Kotsøy, men lenger opp i dalen, i Aunegrenda i Haltdalen, har en bjørn tatt flere sau. Her ble jakta avsluttet i går kveld.

Ingen kan si med sikkerhet om det er samme bamsen som er på vandring.

 

Inntil husveggen

Hun fikk seg en støkk Anna Katrine Rød da hun så ut kjøkkenvinduet. Bare noen meter fra husveggen sto en svær bjørn og kikket etter mat.

Hun ferierer i Kotsøy i Midtre Gauldal, og hadde akkurat vært ut og jaget noen sauer som hadde kommet seg gjennom ei åpen grind. Gjennom kjøkkenvinduet så hun rett i øynene på den svære bamsen.

Hun forteller at den reiste seg opp på bakbena, som om den så etter en sau den hadde jaget. Den svære bjørnen så ikke ut til å være særlig redd folk. Etter å ha tatt bilde av den, huiet de fra vinduet, men Bamse Brakar så ikke ut til å ense folkene i vinduet.

- Jeg rakk å ta et bilde med mobiltelefonen, før den forsvant oppover i skogen igjen, sier Rød til NRK Trøndelag.

Er ekstra årvåken

-Vi er nok ekstra årvåkne nå, sier Anna Katrine Rød. Det er klart at en slik opplevelse skremmer.

-Vi holder et ekstra godt øye med ungene, og slipper dem ikke ut i marka på egenhånd, legger hun til.

To av barna hennes fikk med seg hele opptrinnet søndag kveld. Og den seks år gamle jenta er klar på at hun ikke lenger tør å være i barhytta hun har i skogholtet like ved.