Hopp til innhold

Rannem vraket

Steinkjer-ordfører Per Sverre Rannem trekker seg som ordførerkandidat før valget neste år. Det skjer etter at han ble vraket av Steinkjer Ap i går.

Under et medlemsmøtet i Steinkjer ga et solid flertall uttrykk for at de ønsker tidligere stortingsrepresentant Aud Gaundal som listetopp.

- Jeg er ikke skuffet, sier Per Sverre Rannem til Trønder-Avisa. Han sier videre at han tar vedtaket til etterretning og gir opp kampen om å fortsette som ordfører.

Ingen omkamp

Ifølge Rannem var han villig til å stille seg til disposisjon for partiet, men at han samtidig gjorde det klart at hvis partiet fant en bedre kandidat var det greit for han. Han sier han er fullstendig rolig i forhold til det som har skjedd og at hvis han hadde reagert annerledes kunne han ikke holdt på med politikk.  

Rannem gjør det klart at han ikke ønsker noen omkamp med Gaundal selv om det er lenge til valget. 

– Når medlemsmøtet nå har sagt sitt, er det naturlig at nominasjonsmøtet følger rådet fra medlemmene. Jeg står fast på at dersom jeg ikke blir nominert på topp, ønsker jeg ikke å stå på lista.

Tilbake til banken

Ordføreren sier han ikke er overrasket over utfallet og at han ikke mister nattesøvnen etter møtet.

– Nei, bestemt ikke. Kanskje sover jeg enda bedre enn jeg bruker å gjøre når jeg ikke lenger har noe press på meg. Nå ser jeg fram til å kunne bruke mer tid på mine mange hobbyer, sier Rannem.

Ordføreren, som fyller 64 år neste år, har permisjon fra jobben i Sparebank 1 Midt-Norge, og akter å fortsette der når ordfører-perioden er over neste høst.

– Jeg forventer selvsagt ikke at akkurat den jobben jeg hadde, står ledig, men jeg ser fram til å begynne og jobbe i banken igjen. Jeg føler meg på langt nær ferdig i arbeidslivet, sier Rannem.

Foreløpig liste

Leder i nominasjonskomiteen, Johan Solheim, sier til Trønder-Avisa at nominasjonskomiteen har fått seks navn som medlemmene ønsker på partilisten til kommunevalget i 2007. Rannem er ikke blant disse.

– Men jeg understreker at dette er en foreløpig liste. Den endelige listen vil foreligge etter nominasjonsmøtet den 20. november, sier Solheim.

Ifølge Solheim gikk et stort flertall av møtedeltagerne inn for Gaundal som listetopp under avstemningen.  Videre på lista har medlemsmøtet foreslått Helge Lønnum, Åse Marie Hagen, May Britt Lagesen, Bjørn Erik Øvrelid og Alise Sørensen. Ifølge Solheim vil medlemsmøtet at de første seks kandidatene skal kumuleres.