Hopp til innhold

Booket hotellrom etter skoleball

Flere av elevene ved ungdomsskolen har tenkt å overnatte på hotell etter skolens nyttårsball. – Skremmende, sier rektor.

Pynter til nyttårsball

Elevene er i ferd med å pynte til nyttårsball på Stiklestad.

Foto: Frank Almås / NRK

Nyttårsball på Stiklestad

Entreen på Stiklestad pyntes til nyttårsball.

Foto: Frank Almås / NRK
Stiklestad Nasjonale Kultursenter

Stiklestad nasjonale kultursenter, hvor nyttårsballet skal være.

Foto: Mette Moslet Kjesbu / NRK

Foreldreutvalget, kommunen og ledelsen ved Verdalsøra ungdomsskolei Nord-Trøndelag slår alarm etter at det ble kjent at flere av skolens elever skal overnatte på hotellrom etter skoleballet som skal arrangeres fredag kveld.

Ballet skal være på Stiklestad nasjonale kultursenter, og skolen er kjent med at minst to hotellrom er bestilt til elever, skriver Trønder-Avisa.

Ber om at rommene blir avbestilt

Etter det skolen vet, er det meningen at flere elever skal overnatte på samme rom, og at det dermed kan dreie seg om et tosifra antall elever som skal overnatte, skriver avisa.

Det er cirka 270 elever som skal på ballet.

Skolen ber om at rommene blir avbestilt.

– Vi er redd for at overnattinga kan få konsekvenser som vi ikke helt aner rekkevidden av, sier assisterende rektor Grete Hesselberg.

Hun mener at gruppepress kan være vanskelig å stå imot.

– Ungdommene som skal på ballet er mellom 13 og 16 år, og vi vet at det ikke er uvanlig med drikkepress og sexpress i den alderen, sier hun.

Hesselberg sier at ledelsen ved skolen forstår at noen av elevene ønsker seg litt ekstra luksus og vil gjøre kvelden til en begivenhet.

– Men at noen gjør dette, utsetter jo også andre foreldre for et økonomisk press. Flere ønsker seg kanskje også denne muligheten, sier hun.

Miljøutvalget ved skolen har nå sendt ut tekstmelding til alle foreldre, hvor de fraråder at det blir leid rom til elevene.

Hotellet: – Vil ikke legge oss borti retningslinjene

Hotellet viser til at de har hatt slike overnattinger før, uten at det har blitt problemer.

– Det er snakk om to rom, og til sammen sju tiendeklassejenter. Jeg har forstått det sånn at de ønsker å pynte og stæsje seg til kveldens begivenhet, og ha ei trivelig natt og spise frokost her i morgen, sier Bjørg Aase Aksnes, direktør ved Stiklestad hotell.

– Det er opp til foreldrene å bestemme om dette er greit eller ei, den beslutningen vil ikke hotellet ta på vegne av foreldrene, sier hun.

Det har vært ungdomsskoleball på Stiklestad også før. Hotellets erfaringer derfra er gode, selv om det har vært elever som har leid hotellrom.

– Det har gått rykter om drikking på rommet?

– Det er ikke noe vi har vært innblanda i, men det er klart, det er ikke greit med drikking på slike ball. Ungdomsskolen har egne retningslinjer, og vi forutsetter at elevene forholder seg til disse.

– Vi velger å ikke legge oss borti retningslinjer som skolen og foreldrene gir, sier Aksnes.

Frykter storbytendens

Miljøterapeut på skolen, Cathrine Haugan, frykter at overnattingsplanene viser en storbytendens som har begynt å komme til Nord-Trøndelag.

– Det er et ufattelig gruppepress. Du skal ha dyre klær og være fin på håret, sier hun.

Hun frykter at man snart får amerikanske tilstander hvor limousiner bringer ungdommene til ballet.

– Mange syns det er greit

Elevrådslederen ved skolen, Oda Steen, forteller til Trønder-Avisa at mange av elevene ved skolen syns det er helt greit med overnatting etter ballet.

Hun presiserer at hun ikke vil ha noen mening om rommene bør avbestilles.

– Men hadde jeg vært mor, hadde jeg ikke tatt sjansen på å la ungdommene overnatte på hotellrom alene, sier hun til avisa.