Hopp til innhold

Fly leter etter savnet fisker

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Leteaksjonen utenfor Bolga i Meløy trappes nå opp. En mann i 60-årene er savnet.

Lejetaksjonen etter en savnet fisker fra Meløy trappes opp nå som det lysner av dag. Og det vil bli satt inn et fly i letearbeidet. Det opplyser Hovedredningssentralen for Nord-Norge.

Fiskeren, som er i 60-årene, ble meldt savnet i går ettermiddag utenfor Bolgavær ved Bolga, etter at sjarken hans ble funnet drivende i sjøen, med garnbruk hengende utenfor rekka.

Operasjonsleder Tom Ove Hammer ved Salten politidistrikt sier de fikk melding klokka 14.38 fredag ettermiddag om en sjark uten mannskap drivende utenfor Bolga.

– Det er funnet en støvel ombord i båten og en støvel i garnbrukt, det er rimelig å anta at han har gått ut med bruket, sier redningsleder Tore Hongset ved Hovedredningssentralen for Nord Norge.

Et Sea KIng redningshelikopter returnerte til basen i Bodøi løpet av kvelden, etter å ha deltatt i letearbeidet sammen med kystvaktskipet KV Harstad, redningsskøyta RS Skuld og et fartøy fra Kystverket. Også flere andre båter drev i går søk i området etter den savnede fiskeren.

Operasjonsleder Tom Ove Hammer sier politiet ikke vil spekulere i hva som har skjedd, men at man antar det har skjedd en ulykke i forbindelse med garnsetting.