Hopp til innhold

– Tier samisk skilting ihjel

Samisk stedsnavnutvalg mener at Evenes nekter å ta opp forslag om samisk stedsnavnsskilting i kommunen. – Ufortjent kritikk, mener ordfører i Evenes Jardar Johansen

Båddådjå

Det samiske parallellskilte som i fjor ble avduket i Bodø har skapt heftig debatt. Nå vil samisk navneutvalg plassere et tilsvarende skilt på Evenes.

Foto: Harald Krogtoft/NRK

– De tier saken i hjel, mener Gudmund Johansen, leder ved navneutvalget på det samiske kultursenteret Vardobaiki som ligger i Evenes.

Det samiske navneutvalget ved senteret har lagt ut forslag om at samtlige kommuner i nordre Nordland og Sør-Troms skal få samiske parallellnavn.

Leder for stedsnavnutvalget er skuffet over at vertskommunen for kultursenteret har lagt bort utvalgets forslag til samiske stedsnavn i kommunen.

– I Evenes er både det samiske senteret og arbeidet vi gjør godt kjent. Derfor synes jeg det er rart at kommunen har puttet forslaget i en skuff og ikke vil gjøre noe med det.

– Har gjort alt riktig

Ordfører Jardar Jensen kjenner seg ikke igjen i kritikken fra Johansen.

Ordfører Jardar Jensen i Evenes

Ordfører i Evenes Jardar Jensen, stiller seg uforstående til kritikken fra samisk navneutvalg.

Foto: Bjørn Erik Rygg lunde / NRK

Evenes kommune var blant de første som mottok navneforslag i mars 2011. Ifølge ordføreren ble forslagene behandlet i kommunestyret en måned senere.

– Det vi vedtok da var å sende forslaget ut på høring, slik vi skal i slike saker. I tillegg sendte vi en redegjørelse for bakgrunnen på stedsnavnforslaget.

LES OGSÅ: