Hopp til innhold

Hund oppdrar kattunge som sin egen

Kattungen Peik ble funnet forlatt i et tomt hus. Nå blir han oppdratt som en hund av Jack Russell-terrieren Pina Colada.

Video Katt og hund

Kattungen Peik ble funnet forlatt i et tomt hus i Mo i Rana.

Dermed så livet og framtida heller mørk ut for den lille katten. Men noen uker seinere har Peik det bra, takket være en helt spesiell hjelper.

Hunden Pina Colada har rett og slett adoptert Peik. Den tre år gamle Jack Russell-terrieren er nå midt inne i et innbilt svangerskap.

Oppdrar katten som en hund

Matmor og veterinær Lene Rasmussen har mye moro å følge med på.

– Pina Colada oppdrar Peik som en hund, og vasker og steller han. Hun vil gjerne at han skal ligge sammen med henne i kurven, og da løfter hun han i nakkeskinnet. Peik skriker og har ikke bestandig like lyst til å være med, men da får han jo pupp, ler Rasmussen.

(artikkelen fortsetter under)

Hund og katt

Kattungen Peik og Hunden Pina Colada har utviklet et noe spesielt mor og sønn-forhold.

Foto: NRK

Hun forteller at innbilte svangerskap hos hunder slett ikke er uvanlig.

– Det er ikke så veldig uvanlig at en hund tar til seg hva som helst i et innbilt svangerskap. De går og finner sokker, leker og alt mulig, som de legger i kurven sammen med seg. At de tar til seg katter er heller ikke uvanlig.

Snart slutt

Peik ser ut til å trives, men nå er han snart stor og sterk nok til å flytte til et nytt hjem.

– De som skal ha Peik vil gjerne ha han den 10. desember. Da er det over. Peik har skarpe klør og tenner, så jeg tror Pina Colada synes det er greit at han drar.

  • Hvis du vil se mer av Pina Colada og Peik må du skru på Norge Rundt på NRK 1 på fredag.