Hopp til innhold

Sender norsk giganthytte til California

Amerikaneren falt pladask da han så de norske hyttene fra Saltdalshytta, nå er en gigantversjon av hytta «Geilo» snart på tur over Atlanteren og til California.

Slik blir Saltdalshytta som skal til California

GIGANTHYTTE: Selskapet Saltdalshytta går så det suser, torsdag sender en slik giganthytte på 200 kvadratmeter til USA.

Foto: Saltdalshytta

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Etter det jeg vet skal den stå ved en innsjø i California, i et område med flere hytter, sier selger Sture Barøy i Saltdalshytta.

Hytta som er bestilt er 188 kvadratmeter stor, men av hensyn til kunden vil ikke Barøy fortelle hvor mye amerikaneren må ut med.

Han røper derimot at de normalt selger hytter som er en tredjedel av størrelsen til en pris mellom 500.000 kroner og en million kroner, i tillegg kommer frakten til andre siden av verden.

– Har aldri solgt ei så stor hytte

Det skal være en utflyttet nordmann som skal ha tipset amerikaneren om de norske hyttene, og da han klikket seg inn på Saltdalshytta.no skal han ha falt pladask for modellen «Geilo», men han skulle ha den litt større enn gjennomsnittstørrelsen. Gjennom nordmannen fikk amerikaneren bestilt den 188 kvadratmeter store hytta.

– Vi har aldri solgt ei så stor hytte, og vi har aldri solgt hytter til USA. Hyttene vi vanligvis er rundt 80 kvadratmeter, men så må vi jo legge til at alt er jo mye større i Amerika, sier markedsansvarlig Øyvind Skogvoll i bedriften.

Håper på salg i USA

Rundt 99 prosent av hyttene til Saltdalshytta blir i dag solgt i Norge, resten blir solgt til Danmark, Sverige, Island, og nå for første gang i USA. Men Skogvoll drar litt på det når han får spørsmål om dette er et marked de skal satse på.

– Det er ikke noe vi budsjetterer med, og vi er ikke avhengig av markedet i USA, for vi klarer nesten ikke å dekke etterspørselen her hjemme. Men det er jo mye folk der borte, så vi håper på flere, sier han med en liten latter.

For de rundt 70 ansatte i Saltdalshytta er det svært travle dager, de har som mål å lage 400 ferdige hytter i år, og regner med en omsetning for 200 millioner kroner. I tillegg blir det ekstra mye arbeid når man skal selge ei giganthytte til USA.

Får hjelp med flatpakken

Onsdag morgen skal de pakke hytta i containere for å skipe den over til USA, og kanskje må et par av arbeiderne også reise over atlanteren.

– Det er mulig at noen folk fra oss skal reise for å hjelpe han med å sette den opp, det er ikke helt avklart ennå. Men det er ei stor hytte, så jeg vet ikke om han vil klare å sette den opp selv, sier Skogvoll.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.