Hopp til innhold

Fisketurist funnet

En tysk fisketurist utløste full redningsaksjon på havet og i lufta.

Kvalnesbrygga

SAVNET: Her satt den tyske mannen ut fra i morges.

Foto: Arild Dahle

Aksjonen på Andfjorden ble avsluttet onsdag kveld, etter at mannen kom til rette i god behold.

Politiet fikk meldingen klokken 16:35 om at en mann, en 68 år gammel tysk fisketurist, hadde vært mistenkelig lenge på havet etter at han gikk ut med gummibåt fra Kvalnesbrygga på Andøya.

Ingen skal da ha sett den savnde tyske mannen siden han gikk ut på fiskefeltet med gummibåt klokken halv ti i formiddag; en båt som han har med seg på ferie på biltilhengeren. og det var hans feriekamerat som varslet politiet.

Full redningsaksjon

Dermed ble redningsskøyta "Nils CP Aure" dirigert til det aktuelle området. I tillegg deltok både et Sea King helikopter fra Hovedredningssentralen, samt et orionfly fra Andøya Flystasjon i søket, foruten noen sivile båter.

Oppdaget av Orion

Savnet tysker

HJEMOVER: Den savnede tyskeren på vei hjem til campen, etter at han ble 'funnet'.

Foto: Arild Dahle

-Det var fra orionflyet gummibåten først ble oppdaget, forteller vakthavende redningsleder Frode Iversen ved Hovedredningssentralen til NRK Nordland.

Men alt så da ut til å være i orden med både båt og mann, som da også tok seg tilbake til Kvalnesbrygga på Andøya alene med gummibåten, for egen maskin.

Det er ikke opplyst fra noen myndigheter hvorfor mannen var så lenge på havet, uten telefon eller kommunikasjonsmuligheter med land, men ved campingplassen får NRK Nordland opplyst at han virket i fin form da han kom på land.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.