Hopp til innhold

Utsetter omstridt sykehusvalg

Helse Nord-styret utsetter spørsmålet om hvilke sykehus som skal ha akuttfunksjon til styremøtet 22. juni. Spørsmålet om valg av traumesykehus har møtt massiv kritikk fra hele Nord-Norge.

Video Ambulansehelikopter med flyforbod

Både fra nord og sør i fylket kommer kravene om at Helse Nord må utsette spørsmålet om hvilke sykehus som skal behandle såkalte traumepasienter.

Foto: Nyhetsspiller

– Bare fra Øst-Finnmark har jeg fått 500 tekstmeldinger, og det illustrerer godt engasjementet rundt dette spørsmålet. I tillegg har vi en streikesituasjon som også gjør at det kan bli vanskelig å avvikle styremøtet, sier styreleder i Helse Nord, Bjørn Kaldhol.

Bjørn Kaldhol

SMS-PROTEST: Styreleder i Helse Nord, Bjørn Kaldhol har mottatt en strøm av protester fra hele landsdelen.

Foto: NRK

Styret i Helse Nord skulle tatt stilling hvilke sykehus i Nord Norge som skal bygges ut for å ta de mot de mest skadde pasientene. I tillegg til Univeristetssykehuset i Tromsø, foreslår Helse Nord at sykehusene i Hammerfest, Harstad, Bodø og Mo i Rana skal graderes opp til å ta imot skadde pasienter fra ulykker.

– Dette er ikke helseregionen klar for, mener Andøy-ordfører og styreleder Jonni Solsvik (H) i Vesterålen regionråd.

Regionrådet har bedt Helse Nord utsette saken. Det gjør også kommuner tilhørende Sør-Helgeland og Helgeland Regionråd, samt Folkeaksjonen for Sandnessjøen sykehus.

Helse Nord-styret valgte i dag ikke å ta stilling til det kontroversielle spørsmålet, men ber administrasjonen lage en ny innstilling til møtet 22. juni.