Rushfeldt-skryt til Sortland

TIL-legenden Sigurd Rushfeldt roste Sortlands unggutter etter cupkampen i Blåbyhallen.

Sortland IL

Tre tvillingpar: Håkon og Øystein Torgersen, Julian og Thomas Aloyseous, Marius og Anders Jørgensen spiller alle på Sortland.

Sortland IL tapte 0-6 for eliteserieleder Tromsø i gårsdagens 1. runde i cupen i Blåbyhallen på Sortland. Den første scoringen kom allerede etter tre minutter ved Mohammed Ahamed – på en retur fra keeper.

Skryt fra Rushfeldt

Hjemmelaget, som ligger på 2. plass i sin avdeling i 3. divisjon, kom likevel tilbake og hang spillemessig godt med før pause. Og en av dem som imponerte på Sortlandslaget var den 18 år gamle kapteinen Jonathan Barlow.

– Det var morsomt å møte et eliteserielag. Vi spilte dem ut flere ganger og holdt oss på 0-1 med mye kriging. Vi klarte å skape noen sjanser, men etter hvert merket man at de er en del divisjoner over oss, sier kaptein Jonathan Barlow.

Det eneste som manglet i den gode førsteomgangen var et hjemmemål. Og TIL-legenden Sigurd Rushfeldt likte det han fikk se – spesielt av hjemmelagets mange unge spillere.

– De hadde mange gode unge spillere, og de hang jo med i første omgang, sier Rushfeldt.

2000 tilskuere

Terje Hansen

Sortlandstrener Terje Hansen var fornøyd med innsatsen til laget sitt tross 0-6 tap.

Tilskuerne var med på å gjøre kampen til en minneverdig opplevelse. Omkring 80 tilskuere hadde tatt turen fra Ishavsbyen. Hjemmelaget stilte med sterke 1900 tilskuere i ryggen.

Sortlandstrener Terje Hansen er fornøyd med innsatsen til tredjedivisjonslaget.

– Vi hadde god innsats og aggressivt spill. Vi har perioder der vi går i oppløsning, og da ble det mange mål bakover. I førsteomgangen hadde vi initiativet og kjørte kampen, det var synd at det ikke ble mål av det, sier trener Hansen.

TIL kunne økt ledelsen rett før pause. Saliou Ciss hadde et strålende raid over halve banen og kom alene med keeper, men skuddet gikk rett i beina på Sortlands sisteskanse; målvakt Frode Hansen som ble kåret til Sortlands beste spiller.

Målfest etter pause

Rett etter pause scoret Mohammed Ahamed igjen – etter bare 45 sekunder – med venstrebeinet etter et innlegg fra venstre. Etter dette rant målene inn i nota.

Kvarteret ut i 2. omgang økte TIL ledelsen til 3-0 på et kanonskudd fra 25 meter signert Kara Mbodji – hans første offisielle mål i TIL-trøya. Sekunder tidligere reddet Sortland på streken.

Rett etter scoringen gikk Kara av banen. Inn kom Mads Reginiussen, som banket inn 4-0 etter bare noen sekunder på banen. Vegard Braaten la på til 5 og 6-0.

Kampfakta

Sortland IL-Tromsø IL 0-6 (0-1).

1. runde i NM-cupen

Mål: 0-1 Mohammed Ahamed (3), 0-2 Ahamed (46), 0-3 Kara (60), 0-4 Mads Reginiussen (62), 0-5 Vegard Braaten (88), 0-6 Braaten (91) . Dommer: Marius Jespersen, Beisfjord. Gult kort: Marius Aasland, SIL, Vegard Braaten, TIL.

TILs lag (4-4-2): Sahlman – Høgli, Koppinen (Taboga fra 70.), North, Ciss – Johansen, Kara (Reginiussen fra 61.), Haugen, Drage – Ahamed (Norbye fra 65.) og Braaten.