Hopp til innhold

Bø har vedtatt godt vær

Det siste Bø kommune vil ha tirsdag er lavt skydekke. Derfor har nordlandskommunen fattet vedtak om godt vær tirsdag morgen.

Boeing 737-783 fra SAS med registrering LN-RRB

VEDTOK GODT VÆR: Bø kommune har vedtatt godt vær slik at pilot Børre Albrigtsen i SAS kan vise fram hjemkommunen sin for passasjerene.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

Og årsaken: En SAS-maskin med pilot og bøfjerding Børre Albrigtsen bak spakene skal fly i lav høyde over kommunen.

SAS-piloten flyr sin siste tur før han går av med pensjon, og har fått lov til å fly i lav høyde over hjemplassen, Bø.

Albrigtsen sier han er glad for at han får lov til å vise passasjerene hjemkommunen.

- Da har jeg fått tilbud fra en meget fin arbeidsgiver gjennom mange år, nemlig å få fly innom mitt gamle hjemsted, Bø i Vesterålen - også kalt eventyrkommunen, sier Børre Albrigtsen.

Skal pensjoneres

Det er passasjerene som tirsdag morgen flyr fra Tromsø til Gardermoen som vil få gleden av en kort omvei til Bø i Vesterålen.

Børre Albrigsten har vært pilot i SAS i 23 år, og går tirsdag av med pensjon. For å markere dette skal han fly Boing 737-maskinen i lav høyde slik at passajerene skal få se hjemplassen hans Bø i Vesterålen.

- Vi følger riksveg 820, men vi skal unngå å fly gjennom Bø-tunnelen, Ryggedalstunnelen, vi kommer inn over Kråkberget og gjør deretter en liten runde over Bø. Så setter vi kursen sydover og klatrer opp til marsjhøyde og fortsetter mot Oslo, sier Børre Albrigtsen.

Hastevedtak

Bø kommune har nå fattet et hastevedtak om at det skal bli godt vær over Bø tirsdag slik at passasjerene skal få se mest mulig av kommunen, forteller ordfører i Bø, Sture Pedersen.

- Vi har vedtatt godt vær og det blir det. Når vi gjør slike vedtak i Bø så lytter værgudene på oss og det blir godt vær. Dette blir en begivenhet for oss Bø-fjerdinger og vesterålinger ellers i morgen tidlig.

- Så dette er et faktisk vedtak?

- Det er et faktisk vedtak og slik må det være. Skal vi ha værgudene med oss må vi ha gode vedtak, og det har ordføreren mulighet til å sette ut i livet, sier ordføreren.

- Men er det ikke litt useriøst å fatte slike vedtak?

- Nei, det synes jeg ikke, avslutter ordfører Sture Pedersen.

Blir bønnhørt

Og skal man tro værprognosene på Yr kan det se ut til at kommunestyret i Bø blir bønnhørt etter vedtaket om godt vær i morgen tirsdag.

Sjekk værvarslet for Bø på Yr: Varsel for Bø tirsdag 25. august