Hopp til innhold

Bjørnejakt i Hemnes

Fylkesmannen har nå innvilget fellingstillatelse på en bjørn i Hemnes, etter at enda ei lam ble funnet drept av bjørn i helga.

Sau drept av bjørn i Hemnes
Foto: Bjørn-Erik Dambråten , Hemnes kommune

Til sammen fem sauer er nå drept av bjørn i kommunen. Ordfører Kjell Idar Juvik i Hemnes fikk beskjed om fellingstillatelsen i går kveld.

- Det er med bakgrunn i at det er tatt flere sau og lam den siste tiden og vi har søkt i to runder om å få fellingstillatelse. Begge gangene har vi fått avslag fordi man mente at det var for få sauer som var tatt, sier Juvik.

Beverger seg i området

Etter at det i helga ble tatt nok en sau i Hemnes, tyder alt på at bjørnen fortsatt er i området.

Mandag kunne Statens naturoppsyn konstatert at en femte sau er tatt av bjørn i Hemnes. Sauen ble funnet for en uke siden, men ble ikke undersøkt før mandag.

Det er gitt fellingstillatelse på en bjørn i kommunen og et jaktlag var ute i natt uten å se noe til bjørnen. Jaktlaget har ti dager på seg til å felle bjørnen. 

- De drar ut igjen i kveld, forteller ordfører Kjell Idar Juvik i Hemnes.

Utenfor kjerneområdet

- Dette er utenfor kjerneområdet for bjørn på Indre Helgeland og jeg tror at det trykket vi har hatt på dette har gjort at vi har fått denne tillatelsen, sier Juvik.

Et jaktlag gjorde seg søndag kveld klare med en gang det ble gitt fellingstillatelse på bjørnen.

- De rigget seg til med en gang vi fikk tilbakemeldingen i går kveld og er allerede i full gang med å jakte på bjørnen, sier Juvik.