Hopp til innhold

Et rungende nei til olje

Nordland Senterparti sier nei til oljeboring i nord.

Fiskebåter på lofotfiske utenfor Røst

Nordland Senterparti sier nei til oljeaktivitet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Foto: Kari Skeie / NRK

Nordland Senterparti holdt i helga årsmøte i Bodø. Der ble det klart at fylkespartiet har valgt sitt standpunkt i oljespørsmålet og ga et rungende nei til oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja.

Senterpartiet er splittet i synet på oljevirksomhet i nord. Olje- og energiminister og nestleder i partiet, Ola Borten Moe, ønsker å åpne for olje- og gassleting i områdene. Det samme ønsker et knapt flertall i programkomiteen som har gått inn for å starte petroleumsvirksomhet i området som allerede er åpnet i Nordland 6.

Liv Signe Navarsete og Ola Borten Moe

SP-toppene Liv Signe Navarsete og Ola Borten Moe er uenig i synet på oljeaktivitet i nord.

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Partiets øverste leder, Liv Signe Navarsete står på det samme standpunktet som partiet tidligere har inntatt, og mener olja må få ligge en god stund til.

Les også:

Uenig i nord

Ola Smeplass

Ola Smeplass leder Nordland Senterparti.

Foto: Privat

Også i nord har partiet ulikt syn på saken. Troms Senterparti vil åpne for en konsekvensutredning, mens Nordland Senterparti er sterkt imot.

– Vi respekterer at andre mener annerledes. De ulike synene kan ha noe med at vi er nærmere de områdene det gjelder. Det som er viktig er å bli lytta til når landsmøtet skal ta stilling til dette under landsmøtet i begynnelsen av april, sier leder i Nordland Senterparti, Ola Smeplass.

Les også: