Hopp til innhold

Kesias frekke kakeverden

Kakebakeren Kesia Mørkved har gjort stor suksess med sine frekke og uvanlige kakekreasjoner.

Kesia Mørkved (25) er fra Lofoten, men har blitt hele Ballangens kjendis etter at hun la ut de uvanlige kakekreasjonene sine på Facebook under navnet Kesia's Kakeverden.

Siden har så langt godt over 800 likes, og ble opprettet i januar i fjor.

Kesia Mørkved

Kesia Mørkved.

Foto: Privat

Avisene Fremover og Nordlys var de første som omtalte saken.

– Jeg er utdannet konditor og begynte som lærling i 2005. Senere jobbet jeg på et bakeri i 6 år, som senere ble nedlagt. Siden da har jeg hatt kaker som hobby og holdt på i 8 år, forteller Mørkved til NRK.

Ved siden av å være Ballangens store kakemester, jobber Kesia Mørkved som badevakt på fulltid.

Erotiske kaker

Kesia Mørkved forteller at hun får mange forskjellige henvendelser. Ofte fra barnedåp og bryllup, men ofte vil folk ha litt mer erotiske kaker.

Det hele startet med at teknisk etat i Ballangen bestilte en kake som skulle være formet som underlivet til en dame.

–Da måtte jeg gjøre research i form av bilder som jeg printet ut og hadde ved siden av meg mens jeg lagde kaken. Etter et par uker bestilte de en helt lik kake som det skulle stå "Takk for tømminga" på. Etter dette har det bare blitt mer og mer arbeid. Jeg lager det meste, ler Mørkved.

 Kesia Mørkved

Ved siden av å være Ballangens store kakemester, jobber Kesia Mørkved som badevakt på fulltid.

Foto: privat

Videre forteller hun om positive tilbakemeldinger, og at kunder kommer tilbake og stadig bestiller nye kaker.

– Det syns jeg er artig! Og så langt har jeg ennå ikke fått et prosjekt jeg ikke klarer å gjennomføre, sier hun.

– Ofte frie tøyler

Når hun skal lage kakene kommer gjerne kundene med egne ideer i form av tegninger og bilder, og ofte kommer Mørkved selv med ideer til hvordan kakene burde se ut.

– Som oftest får jeg frie tøyler, forteller hun.

Inspirasjon finner hun som oftest på nettet, og kakene bakes hjemmefra.

Kesia Mørkved

Kesia Mørkved er fornøyd med de gode tilbakemeldingene hun har fått på kakene sine.

Foto: Privat

– Jeg bruker konditorfarge og en pasta som jeg knar inn i marsipan og sjokolade. Det er best å forme kaker med marsipan eller kremkake med sjokoladepasta. Med det kan man lage det meste, sier Kensia Mørkved til NRK.

Likevel spiser ikke kakebakeren mye kake selv.

Jeg spiser ikke mye kake, jeg bare liker å bake dem, sier Mørkved til NRK.

Fascinert av biler

Ved siden av kakebaking, har Mørkved også en stor interesse for biler.

Det morsomste og mest utfordrende oppdraget den unge konditoren har fått dreide som om en Cadillac.

 Kesia Mørkved

Biler er Mørkved sin andre hobby.

Foto: privat

– Jeg har fått mange morsomme oppdrag. Blant annet så skulle jeg en gang lage en Cadillac, og det var ganske utfordrende på grunn av alle detaljene. Det tok meg 2–3 dager å bli ferdig, og jeg ble veldig fornøyd, sier Mørkved.

Hun forteller også at hun både elsker å kjøre og skru på bil.