Hopp til innhold

Disse er med på Klassequizen

14. januar gikk startskuddet for andre runde i Klassequizen – fra Vesterålen. Uka etter står Helgeland for tur. I februar er det klart for fylkesfinale som sendes på NRK1.

Klassequizen

Over 300 skoler skal det neste halve året kjempe om å vinne NRKs storsatsing Klassequizen.

Foto: Montasje: Per Kristian Johansen/NRK

Finalen i Klassequizen i Nordland skal sendes på NRK1 i februar. Men først er det klart for siste runde av den populære quizen. Til slutt møtes de lokale vinnerne i nasjonal finale på TV i mai 2013.

Klassequizen er en kunnskapskonkurranse for tiende klassetrinn. Mandag 12. november gikk startskuddet for Klassequizen. 310 skoleklasser har meldt seg på NRKs spørrekonkurranse for ungdom på radio.

Myre skole

9 poeng til Myre: Jørgen Jenssen - Johan Olsen - Marius Berthinussen

Myre skole i Øksnes kommune har 275 elever fordelt på ti klassetrinn, og i alt 13 grupper.

Skolen ble etablert med klasser fra første til tiende trinn fra oppstart i skoleåret 2011 / 2012, og elevene og lærerne boltrer seg nå i nye og moderne lokaler som er under ferdigstillelse.

Innledningsvis fikk alle elevene være med på en quiz i regi av skolen, og de tre seirende elevene fikk æren av å representere Myre i Klassequizzen.
Laget fra Myre består av femtenåringene Jørgen Jenssen, Johan Olsen og Marius Berthinussen.

Guttene krysser fingrene for spørsmål som handler om sport, og om de skulle være så heldige å vinne, vil de bruke pengepremien på en klassetur til våren.

Lovund skole

4 POENG TIL LOVUND SKOLE: Tobias Brandser - Ragnhild Sandvær - Sofie Lovise Thomassen.

På Lovund skole i Lurøy kommune går i alt 69 elever. Skolen er en kombinert barne- og ungdomsskole, med 18 elever på ungdomstrinnet, hvorav 9 elever på tiende trinn.

Det har vært fast skolebygg på Lovund siden 1898, men dagens skole er fra 1981.
På Lovund ble skolens representanter plukket ut via en klasseavstemning på de elevene som hadde meldt interesse.

Deltakerne fra Lovund skole heter Sofie Lovise Stefansen Thomassen (15), Ragnhild Ravik Sandvær (15) og Tobias Brandser (16).

Laget fra Lovund håper på spørsmål om musikk, film, Hobbiten og geografi. Om de vinner, vil de bruke pengene på en klassetur.


Storforshei skole

7 POENG TIL Storforshei skole: Nikolai Frydenlund, Truls Langfjell, Ann-Siri Nordheim

Storforshei skole ligger i Rana kommune og ble grunnlagt for omlag 65 år siden.
I dag har skolen i overkant av 200 elever fordelt på ti trinn. På tiende klassetrinn har Storforshei skole 33 elever fordelt på to klasser.

Etter elevenes ønske har skolen kjørt fire interne uttaksrunder med ulikt tema for hver runde. Laget fra Storforshei ble plukket ut på bakgrunn av to kriterier: Resultatet fra den interne quizzen, og at deltakerne måtte utfylle hverandre kunnskapsmessig.

Elevene som skal representere Storforshei i den store Klassequizzen er femtenåringene Ann-Siri Sætermo Nordheim, Truls Langfjell og Nikolai Frydenlund, og deres motto er "Det handle ikke om å delta, men å sjå bra ut når man vinn!"

Deltakerne håper på spørsmål innen kategoriene musikk, historie, geografi, matematikk og lett blanding. Om laget fra Storforshei skole vinner, vil de bruke pengepremien på en klassetur til Stockholm til våren.

Nesna skole

7 POENG TIL Nesna skole: Sofie Gullesen, Trude Smukkestad, Nils Kristian Johansen

Nesna skole, som ligger i kommunen med samme navn, har i alt 240 elever.
Den første faste folkeskolen på Nesna ble grunnlagt i 1823, men den skolen som brukes nå er ny og ble tatt i bruk i for første gang i 2008. Tiende klasse består av 31 elever.

Nesna skole plukket ut laget sitt til den store Klassequizzen ved at kontaktlærere og klassen nominerte tre jenter og tre gutter.

Deretter ble laget plukket ut via en hemmelig avstemming blant elevene, og de tre med flest stemmer fikk representere Nesna.

Sofie Gullesen (16), Nils Kristian Johansen (15) og Trude Smukkestad (15) krysser fingrene sine for spørsmål om sport, historie, dyr og dialekter.
Om laget fra Nesna vinner, ønsker de at pengene skal gå til en avslutningstur for klassen til våren.

Alsvåg barne- og ungdomsskole

7 POENG TIL Alsvåg skole: Celine Viktoria Rødsand, Johanne Knudsen, Synnøve Larsen.

Alsvåg barne- og ungdomsskole er en kombinert barne- og ungdomsskole som ligger i Øksnes kommune. Hovedbygningen ble tatt i bruk i 1950, og i nyere tid har det blitt bygd en barneskolefløy (1977) og et nytt tilbygg i 1997.

Dette skoleåret har Alsvåg skole 147 elever fordelt på 10 klasser.
Laget fra Alsvåg barne- og ungdomsskole ble trukket ut ved loddtrekning, og de tre heldige deltakerne er Celine Rødsand, Synnøve Larsen og Johanne Knudsen, alle på 15 år.

Jentene håper på å få spørsmål som omhandler musikk og natur, og om laget fra Alsvåg vinner, vil de bruke pengepremien på en klassetur til Polen og Tyskland i april.

Ørnes

ØRNES SKOLE FIKK 4 POENG: David Hansen, Marianne Aag og Marius Olaisen

Ørnes skole i Meløy kommune har 165 elever, og ble grunnlagt 1968.
Ørnes skole plukket ut laget sitt ved at alle tre paralleller på tiende trinn, diskuterte og kom frem til hvem de helst ønsket skulle representere skolen.

Deltakerne fra Ørnes skole heter Daniel Hansen, Marius Hammer Olaisen og Marianne Aag.

Femtenåringene krysser fingrene for spørsmål som omhandler historie, nyheter, sport og politikk.

Om laget fra Ørnes vinner, vil de bruke pengene på oppussing av skolen sin.


Steigenskolen

STEIGENSKOLEN FIKK 8 POENG: Tobias Lynum, Sondre Øvre og Frida Iversen.

I Steigen kommune ligger Steigenskolen. Skolen ble grunnlagt i 1973, og har i alt 160 elever.

I Steigen ble Klassequizz-laget plukket ut gjennom innledende runder og en Quiz-battle.

Deltakerne som skal representere Steigens ære heter Tobias Lynum, Frida Iversen og Sondre Øvre.

Om de tre vinner, ønsker de å bruke pengepremien på en klassetur.

Melbu skole

MELBU SKOLE FIKK 7 POENG: Sandra Arntzen, Kaia Mårtensson Aune og Solveig Johnsen Elvegård

Melbu skole ligger i Hadsel kommune.
Skolen har 350 elever fordelt på ti klassetrinn, og stort sett to klasser på alle trinn.
”Rødskolen”, som er delen av skolen der klasserommene ligger, ble grunnlagt i 1963. Den nye delen av skolen ble tatt i bruk i 2003.
Laget fra Melbu ble plukket ut ved at de som var interesserte meldte seg, og så ble det avgjort ved en loddtrekning. De håpefulle satser på temaer i Klassequizzen som omhandler musikk og historie.

Sandra Arntzen, Kaia Mårtensson Aune og Solveig Johnsen Elvegård er de tre femtenåringene som skal representere Melbu skole, og de vil bruke en eventuell pengepremie på en klassetur.