Hopp til innhold

Erik (18) har flylappen og eget helikopter

Han fikk sertifikatet på helikopter, før han fikk førerkort på bil. Nå er 18 år gamle Erik Lima en av Norges yngste kommersielle helikopterpiloter.

18-åring fikk sertifikatet på helikopter, før han fikk førerkort på bil.

Reporter Vibecke Wold Haagensen/fotograf Frode Meskau.

Han er bare 18 år, men har allerede i underkant av 300 flytimer. Og med sertifikat på helikopter og et eget privat helikopter har barndomsdrømmen gått i oppfyllelse.

Flyttet til Sverige

Helikopter

– Frihetsfølelsen er det beste med å fly, synes Lima.

Foto: Frode Meskau / NRK

– Jeg bestemte meg egentlig for å bli pilot da jeg fikk prøve det da jeg var 12 år gammel. Det var da jeg bestemte meg for at det er dette jeg vil fortsette med, sier Erik Lima.

Etter ungdomsskolen flyttet Lima til Nord-Sverige for å gå på helikopterskole, mens kameratene gikk på videregående skole.

Han hadde oppflygning til privat helikopterlisens på 17-årsdagen, og på 18-årsdagen bestod han eksamen i kommersiell flyvning.

– God følelse

Så i dag, 21 eksamener senere, tar han luftveien fra Hamar til Gjøvik.

– Man får en veldig god følelse når man har prestert noe man har villet så lenge. Jeg har jo ofret ganske mye for å få til dette. Jeg har blant annet gått glipp av videregående foreløpig, og dermed mye av ungdomstiden, men jeg synes det har vært verdt det, sier Lima som satser på å bli ambulansepilot.

Og det er én følelse, som hele tiden har drevet han til dit han har kommet i dag.

– Friheten. Du kan dra hvor du vil, og det går fort. Det blir litt som ¨være en fugl.