Hopp til innhold

Mann skadd i arbeidsulykke i Verdal

En mann er skadd etter å ha falt ned et stup på 20 meter og rullet utfor ei bratt skråning i et pukkverk i Verdal. Hjulasteren var på nippet til å rase etter.

Politiet fikk melding om ulykka like før klokka 09.30. Vedkommende var ved bevissthet og er fraktet til sykehus med helikopter.

Tok overlast

Ulykka skjedde mens hjullasteren holdt på å fylle jord i et 30 meter høyt krater i et steinbrudd.

– Det virker som om hjullasteren har tatt overlast under tømming. Den står nå og lener seg på skuffa, helt på toppen av stupet, sier innsatsleder Per Henrik Bykvist ved Verdal lensmannskontor til NRK.no.

Falt 15-20 meter rett ned

– Føreren har enten hoppet ut eller falt ut av førerhytta, hvor døra står på vidt gap. Han har deretter falt 15—20 meter ned på ei lita fjellhylle i steinveggen. Derfra har han klart å ta seg ned sjøl, sier Bykvist.

Han opplyser at det var flere andre ansatte på jobb i pukkverket da ulykka skjedde, men at ingen av dem har sett hendelsen direkte.

– Føreren ble oppdaget like etter at ulykka hadde skjedd, og det ble ringt etter ambulanse.

Et legehelikopter kom til steinbruddet og legen ombord tok den skadde hjullasterføreren under behandling.

Våken med store bruddskader

– Han var hele tiden våken, men hadde store bruddskader. Den skadde er nå sendt til St. Olavs Hospital.

Politimannen beskriver fallstedet som en steil vegg på ca 30 meter, hvor det er fylt på en del jord på de nederste 10-15 meterne.

De ansatte ved steinbruddet har nå klart å trekke hjullasteren tilbake fra kanten av stupet og fått den på alle fire hjul.

Hello Pukkverk eies av stein og grusleverandøren Frøseth AS. Dette selskapet ble kåret til Gazellebedrift av Dagens Næringsliv i årene 2004, 2005, 2006, 2007 og 2008.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.