Hopp til innhold

Trer ut av Dagsrevyens gullrekke

Politisk reporter Wenche Dager blir hyllet av statsministeren og partiledere, NRK-kolleger og journalistiske konkurrenter når hun nå takker av etter over 36 år i NRK.

En rørt Wenche etter hyggelige ord

En rørt Wenche Dager takker Jon Gelius for varme ord.

Foto: Helene Mack

- Jeg har ikke sovet i hele natt. Jeg har begynt å venne meg til tanken etterhvert, men det var med sorg jeg tenkte på å slutte for inntil et år siden, sier den rutinerte journalisten til nrknyheter.no.

- Har alltid endt med latter

Hun fyller snart 70 år og er den eldste kvinnelige reporteren i NRKs nyhetsavdeling, og hun betegnes som en ener innen helse- og omsorgsjournalistikken i Norge.

I dag ble Wenche Dager hyllet for lang og tro - og god - tjeneste i NRK.

- Du er den som funkler mest som nå trer ut av Dagsrevyen gullrekke. Du har drevet mye av journalistikken som har gitt gjenklang i Norge, sa Dagsrevy-sjef Jon Gelius i sin tale.

- Du har en fabelaktig evne til å sette mennesket i sentrum, og det blir et stort tomrom etter deg i Dagsrevyen.

Jon Gelius la også vekt på medarbeiderens humør i sine rosende ord til henne.

- Vi kan høre latteren din mange mil unna når du er i NRK. Vi har hatt våre diskusjoner, Wenche, men vi har alltid endt opp med å le.

Stortingsreporter med dress, slips og dameveske

Lykkeønskningene var mange da Wenche Dagers 36,5 år ble markert i NRK. Blant de mange som ville hylle Wenche var NRK-kolleger som Einar Lunde, Ingvild Bryn, Geir Helljesen, Magnus Takvam, Ole Kristen Harborg, Lisbeth Skei, Olav Gran-Olsson, Cecilie Roang Bostad, Rune Alstadsæter og Atle Bjurstrøm.

- Dette er en veldig vemodig dag, sier Atle Bjurstrøm til nrknyheter.no.

Nyhetsanker Atle Bjurstrøm ønsket til lykke

Atle Bjurstrøm kommer til å savne Wenche Dager i NRK.

Foto: Helene Mack

- Jeg stiller meg i hyldningskoret som sier at Dagsrevyen taper noe når Wenche slutter, legger han til.

Wenche Dager vet hvordan hun synes tingene skal gjøres, og Atle Bjurstrøm er blant dem som har fått merke det.

- Det har hendt at jeg har stått i Stortinget i dress og slips når Wenche har kommet bort til meg, tatt mikrofonen, bedt meg holde vesken hennes og gått for å gjøre nye intervjuer, fordi det alltid er noen andre spørsmål hun mener burde ha vært stilt. Så der står jeg igjen i dress og slips bærende på en dameveske, mens Wenche intervjuer politikerne.

- Krevende og hyggelig

Wenche Dager har blant annet jobbet på NRKs distriktskontorer, hun har vært nyhetsoppleser i radio, ledet Antennetimen, og den senere tid har hun jobbet i politisk redaksjon i NRKs nyhetsavdeling på Marienlyst.

En god klem til gamle kjente

Erna Solberg blir møtt med en god klem.

Foto: Helene Mack

Høyre-leder Erna Solberg, KrF-leder Dagfinn Høybråten og parlamentarisk leder i SV Inge Ryan - som overbrakte hilsen fra partileder Kristin Halvorsen - er blant politikerne som har måttet svare for seg overfor Dager, og de hadde også funnet veien til NRK i dag.

- Som politiker har det vært krevende og hyggelig å møte journalisten Wenche Dager. Hun er en journalist som kan sakene sine, og hun tør å skjære gjennom når det blir gitt vage svar, sier Erna Solberg til nrknyheter.no.

- Jeg kommer til å merke at hun er borte. Hun har vist at reportere i en voksen alder har en annen historisk kunnskap, og det har Wenche brukt i sitt arbeid.

Ble redigert bort

Erna Solberg trakk frem ett spesielt minne fra sine uttallige møter med Dager.

- Jeg husker godt første gangen jeg ble intervjuet av Wenche Dager. Hun ville ha et annet svar på spørsmålet enn det jeg ga, så hun stilte det samme spørsmålet tre ganger, uten at hun fikk et annet svar fra meg. Da jeg så saken på Dagsrevyen samme kveld, hadde hun redigert bort intervjuet med meg og heller formulert Høyres svar i sin egen kommentar, så fikk hun formulert det slik hun ville, ler Høyre-lederen.

Plageånd i sofakroken

Men selv om Wenche Dager nå slutter i NRK, vil hun ikke slutte å engasjere seg i NRKs virke.

- Jeg kommer til å bli en plageånd i sofakroken, sier Wenche Dager med et smil.

Gode nyhetsvenner var samlet

Gode kolleger hyllet Wenche Dagers innsats i NRK.

Foto: Helene Mack

AKTUELT NÅ