Hopp til innhold

Flåthen langet ut mot opposisjonen

- Valget neste høst kan bli et valg der Fremskrittspartiet ikke bare får en hånd på rattet, men foten på gasspedalen, sa LO-leder Roar Flåthen i sin 1. mai-tale og advarte mot konsekvensene.

Roar Flåthen
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Flåthen mente vi da kan vente oss skattelette til de rikeste, sulteforing av kommunene og privatisering og konkurranseutsetting.

- Frp nest størst blant LOs medlemmer

- Jeg tror nok at Roar Flåthen skal være litt mer bevisst på at Fremskrittspartiet er det nest største partiet blant LOs medlemmer. Sannheten er at Fremskrittspartiet er det partiet som i størst grad står på vanlige folks side, sier Frp-formann Siv Jensen til NRK.

Og det var ikke bare Frp som fikk unngjelde i Flåthens 1. mai-tale.

- Hadde Fremskrittspartiet, Høyre og Venstre fått bestemme, hadde AFP vært historie, sa LO-lederen til de fremmøtte på Youngstorget i Oslo og mente partiene gjør seg best i opposisjon.

- Jens, denne regjeringen må bli best på klima i posisjon. Ikke som opposisjonen, som er best i opposisjon!

Valgkamp for regjeringen

LO-leder Roar Flåthen
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Halvannet år før stortingsvalget har LO begynt valgkampen for en videre rødgrønn regjering og mente dagens regjering har levert.

- Vi har en regjering som er med oss, ikke mot oss, slo Flåthen fast.

Han tok også til orde for et krafttak for ungdommer og kvinnelige arbeidere og etterlyste en inkluderingsgaranti.

- Det er et voksende problem at utsatte grupper av ungdom sliter med å få forfeste i arbeidslivet, derfor er det behov for en inkluderingsgaranti som er mer omfattende og målrettet enn ungdomsgarantien vi hadde på 1990-tallet.

AKTUELT NÅ