Hopp til innhold

Hagen lurte på om han var rasist

Da han var Frp-formann måtte Carl I. Hagen spørre seg selv om han var rasist.

Mulla Krekar og Carl I. Hagen
Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Hagen skriver: ”Innvandring var et tema jeg hadde vært opptatt av lenge, men hadde jeg kommet frem til gal konklusjon? Var jeg ikke bare realistisk og fornuftig med hensyn til hvordan det norske samfunnet fungerte? Eller var jeg i virkeligheten en rasist?”

Men Hagens egen konklusjon var at han ikke var rasist. ”Det jeg mente, var at innvandringen skapte store samfunnsproblemer.”

Vondt å vere usikker

”Til tross for at denne selvanalysen bare hadde vart i noen timer, hadde det vært vondt å være usikker på meg selv og det jeg stod for.” skriver Hagen i sin nye bok.

Hagen frykter at for mange innvandrere i Norge vil føre til krav om at nordmenn må endre sine holdninger og verdier.

”I hele oppveksten har jeg lært at like barn leker best. {…} I land hvor det finnes flere ulike religioner, kulturforstålese, verdisyn, familiestrukturer og oppfatninger av hva som er rett og galt, er det derimot ofte konflikter, borgerkriger og voldelige kamper. Det beviser jo omverden vår gang etter gang.”

Skammer seg ikke

Hagen mener at verlen han eller FrP spiller på fremmedfrykt og frir til negative holdninger hos folk flest. Men han skriver at innvandringspolitikken ga partiet mange stemmer ,og at han mener det ikke er noe å skamme seg over.

- Men norsk innvandringspolitikk fungerer dårlig, mener Hagen. Han mener det finnes et utall eksempler på dette, og at grunnen er det han kaller de andre partienes snillistiske politikk.

”De naive og dumsnille i andre partier kjøper seg god samvittighet og avlat for skattepengene til folk flest.”

AKTUELT NÅ