Hopp til innhold

Slipper å betale tilbake

Nylig avgåtte Oslo-ordfører Per Ditlev-Simonsen slipper å betale tilbake pengene han unndro fra beskatning.

Per Ditlev-Simonsen
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Per, datteren Cecilie og sønnen Sverre Ditlev-Simonsen har innrømmet at de har hatt 3 millioner kroner på en hemmelig konto i Sveits som de ikke har betalt skatt av.

Selv om de betaler skatten de skylder, får de pengene i retur, selv om ønsket er å gjøre opp for seg.

Har ikke hatt møte

Da Per Ditlev-Simonsen trakk seg fra ordførervervet for tre uker siden, lovte han i avskjedstalen å møte ligningssjefen for å rydde opp i skatterotet.

Men fortsatt har det ikke vært noe møte mellom Oslo ligningskontor, Per, datteren Cecilie og sønnen Sverre Ditlev-Simonsen.

Penger i retur

Selv om skattesaken er foreldet ønsket den daværende ordføreren å gjøre opp for seg, men så lett er det ikke.
Ifølge familien selv ble de hemmelige kontoene i Sveits avsluttet og gjort opp for 12 eller 13 år siden.

Kravet er dermed foreldet, det vil si mer enn ti år gammelt.

Konsekvensen er da at det ikke er noen ligning å føre en innbetaling mot, og dermed er kemneren pliktig å sende pengene tilbake til Ditlev-Simonsen.

Regelendring

Hverken Oslo ligningskontor, Kemneren i Oslo eller skattedirektoratet ønsker å kommentere saken, men Skattedirektoratet bekrefter overfor NRK at reglene er slik.

Derfor har Per Ditlev-Simonsen et problem når han nå ønsker å lette sin samvittighet og renvaske ryktet etter skattejukset på 90-tallet.

Skattedirektoratet vil endre reglene som følge av Ditlev-Simonsen-saken slik at også innbetalinger mot foreldede krav skal godtas.

AKTUELT NÅ