Hopp til innhold
Kyllingslakteri
Foto: Colourbox.com / Tommy Hvitfeldt / Tommy Hvitfeldt

Antibiotikaresistens i norsk kylling

  • Nå kjøper vi kylling igjen

    Kyllingsalget stupte for halvannet år siden da narasinkrisen slo inn, men nå er salget tilbake der det var før 2014. – Nå kjøper vi like mye kyllingkjøtt som vi gjorde i toppåret 2014, sier konserndirektør i Nortura Kjell Rakkenes.

  • Mye antibiotikaresistens i kylling

    Veterinærinstituttet har funnet antibiotikaresistente bakterier i sju av ti norske kyllingfileter og ni av ti norske slaktekyllinger, det viser en ny rapport. Instituttet påpeker likevel at norsk kylling fortsatt er trygg å spise.

    Kylling på grillen
    Foto: Gøril Furu / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no