Hopp til innhold

– Jeg skal kjempe hver dag mot bompengene

Bård Hoksrud, en av Frps fremste bompengemotstandere, lover å fortsette kampen.

Bård Hoksrud

Bård Hoksrud lover at han skal fortsette å slåss mot bompenger i Norge.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

– Jeg er en av de som har vært kjempehøyt på banen, og det er sikkert mange som er skuffet over at vi ikke klarte å få til mer, sier han til NTB.

Han påpeker at de andre partiene på Stortinget er for bompengefinansiering, og at det derfor er gledelig at Frp likevel klarte å få gjennomslag for mindre bompenger.

Han ønsker å bruke av Norges overskudd og pengene som den nye regjeringen vil spare på å forenkle offentlig administrasjon, til å finansiere nye veiprosjekter.

– De små prosjektene rundt om i landet, som har blitt bomfinansiert via innkreving og rentekostander, det skal vi ikke ha lenger, sier Hoksrud til NRK.no.

Les også:

Bård Hoksrud

– Jeg er en av de som har vært kjempehøyt på banen, og det er sikkert mange som er skuffet over at vi ikke klarte å få til mer, sier Bård Hoksrud til NRK.no.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

Lover å fortsette kampen

Det er mange planer om bompengefinansierte prosjekter som etter hvert skal behandles av Stortinget. Da vil Hoksrud arbeide for at bompengeandelen blir lavest mulig.

– Jeg skal love at jeg kommer til å fortsette kampen, hver eneste dag, sier Hoksrud til NRK.no.

Stortingsrepresentanten legger til at han vil forholde seg til regjeringsplattformen i Stortinget.

– Vi har inngått en avtale der. Men partiprogrammet og ønskene våre er de samme, og jeg jobber fortsatt med det. For bompengene skal ned.