– Det var jækla artig på Alfheim i dag

Tromsø koblet grepet om annenplassen og direkte opprykk fra 1. divisjon ved å slå Hødd med solide 5–0 i mandagens kamp.

Reax etter kampen

Steinar Nilsens gutter utnyttet dermed søndagens gavepakke fra naboen Tromsdalen, som slo Mjøndalen 2–1 på bortebane.

Tromsø økte avstanden til serietreer Mjøndalen til sju poeng med seks serierunder igjen å spille.

Magnus Andersen åpnet scoringsfesten etter 16 minutter på Alfheim da han sendte inn et lavt skudd.

– I dag var det jækla artig å være på Alfheim. Det var mange fine mål og alle fikk valuta for pengene, sier Andersen til NRK etter kampen.

Hans Nordbye fant også nettmaskene da han ikke fant noen å spille til og gjorde alt selv i tilleggstiden like før pause.

Se hva trener Steinar Nilsen hadde å si etter kampen:

Steinar Nilsen etter kampen

Remi Johansen tok seg forbi Hødd-forsvaret med en utsøkt vipp da han økte til 3–0 etter 67 minutters spill.

Andersen fikk det enkelt da han bredsidet inn sitt annet mål og 4–0 i en situasjon der Tromsø-spillerne nærmest sto i kø for å avslutte. Få minutter senere økte Morten Moldskred til 5–0 da han fikk gå uhindret gjennom et stillestående Hødd-forsvar.

Andersen tror seieren betyr mye på veien mot å sikre TIL opprykk til Eliteserien.

– Vi har fått en luke ned til de andre lagene. Det hadde mye å si at vi hadde en helsikes innstilling i dag. Vi har jobbet hardt denne uka, og får belønning for strevet, sier han.

Hødd blir værende på 11.-plassen med 30 poeng. Laget ligger seks poeng foran Alta, som er øverst blant lagene på nedrykksplass.