Hopp til innhold

Tromsø-kokk kåret til Nord-Norges beste

Danske Nicklas Buus Nielsen (32) fra restauranten «De 4 roser» stakk av med tittelen Arktisk Kokk 2013.

Nicklas Buus Nielsen

Nicklas Buus Nielsen sin matfilosofi er frisk, spennende og gjerne litt provoserende mat.

Foto: Kaja Staude Mikalsen

–Det føles helt fantastisk. Det er en skjønn følelse, sier en meget fornøyd Nielsen til NRK.

Sammen med seks andre finalister konkurrerte han om den ettertraktede tittelen i Fløyahallen.

Treretters meny

Deltakerne lagde alle en treretters meny ut fra følgende kriterier:

Forrett: Ishavsrøye fra Sigerfjord fisk, eple, agurk og Lofotosten fra Aalan gård

Hovedrett: Lammelår fra Mydland, gulrot, blomkål, rosenkål, gulløye og Mack pilsner

Dessert: Ripsbær, hvit sjokolade.

Slik så menyen til Tromsø-kokken ut:

(Saken fortsetter under bildegalleriet)

– Vil til New York

Seks timer ble satt av til matlaging, og hver kokk lagde åtte porsjoner av hver rett.

Vinneren Nicklas Buus Nielsen stakk av med en første premie som ikke bare innebærer heder og ære, men også en matfaglig reise til en verdi av kr 20.000 kroner.

– Jeg skal ut å spise godt på gode restauranter. Så vil jeg gjerne til Sverige og en tur til New York, forteller Nielsen.

Jan-Gunnar Winther om klimarapporten.

Jan-Gunnar Winther

Flere nyheter fra Troms og Finnmark