–Det føles helt fantastisk. Det er en skjønn følelse, sier en meget fornøyd Nielsen til NRK.
Sammen med seks andre finalister konkurrerte han om den ettertraktede tittelen i Fløyahallen.
- Les også:
Treretters meny
Deltakerne lagde alle en treretters meny ut fra følgende kriterier:
Forrett: Ishavsrøye fra Sigerfjord fisk, eple, agurk og Lofotosten fra Aalan gård
Hovedrett: Lammelår fra Mydland, gulrot, blomkål, rosenkål, gulløye og Mack pilsner
Dessert: Ripsbær, hvit sjokolade.
Slik så menyen til Tromsø-kokken ut:
(Saken fortsetter under bildegalleriet)
- Les også:
– Vil til New York
Seks timer ble satt av til matlaging, og hver kokk lagde åtte porsjoner av hver rett.
Vinneren Nicklas Buus Nielsen stakk av med en første premie som ikke bare innebærer heder og ære, men også en matfaglig reise til en verdi av kr 20.000 kroner.
– Jeg skal ut å spise godt på gode restauranter. Så vil jeg gjerne til Sverige og en tur til New York, forteller Nielsen.