Saksøker overgrepsdømt lærer

En mann i 20-årene fra Finnmark krever 2,9 millioner kroner i erstatning fra en pensjonert lærer fra Tysvær i Rogaland.

Da læreren jobbet i Tysvær i Rogaland var han mistenkt for flere overgrep.

Likevel ga kommunen han en attest med gode skussmål da han dro for å jobbe i Finnmark.

Dømt til fengsel for overgrep

I november 2010 ble læreren i 70-årene, dømt til fire års fengsel for gjentatte overgrep mot mannen.

– Han sliter med det fortsatt og kommer ofte fram med det at hvordan kunne de finne på å slippe han oppover, spør finnmarkingens advokat, Ove Akselsen.

Han mener at uten at Tysvær kommune hadde gitt læreren en god attest og sluppet ham nordover, så hadde ikke overgrepet skjedd.

Betalt erstatning til 16 elever

Tysvær kommune har senere måttet utbetale cirka 2,5 millioner kroner fordelt på 16 tidligere elever, som i Tysvær har vært utsatt for overgrep av læreren.

Det har også finnmarkingen mottatt, men han har nå også reist sivilt søksmål.

– Man mener at fornærmede, hvis han ikke hadde vært påført disse overgrepene, ville kunne tatt en bilmekanikerutdannelse. Det var ønsket hans, men han greide det ikke. Vi har beregnet hva han har tapt til nå, ved å ikke ta utdannelsen og ikke være i arbeid, og så har vi beregnet fire år fram. Det blir 2,9 millioner, sier advokaten.

Saken går i Haugaland tingrett i august.

Flere nyheter

Plastkar som brukes i fiskeindustrien kan være smittebærere av helsefarlige bakterier. Nå skal forskere finne en løsning på problemet.

Skal bruke mikrobølgeteknologi for å ta livet av livsfarlige bakterier

Plastkar som brukes i fiskeindustrien kan være en kilde til farlige bakterier. Nå har forskere fått innvilget 2,6 millioner kroner til et prosjekt som skal finne en løsning på problemet. – Unødvendig, mener industrien selv.

Les saken