Hopp til innhold

27.000 mennesker reddet Døgnvill

Døgnvillfestivalen har slitt den siste tiden. Etter helgens festival kan de puste lettet ut, og se fremover.

Publikum på Døgnvillfestivalen

Omtrent 27.000 mennesker var innom Døgnvill-portene i helga. Det har reddet festivalen.

Foto: Bernt Olsen / NRK

Før helgens Døgnvill var én ting klart: Hvis ikke festivalen gikk i pluss, kunne det bety kroken på døra.

– Vi var nervøse på torsdagen. Da hadde vi det verste været vi kanskje har hatt noen gang under Døgnvill. Én dag med dårlig vær har vi råd til, men hadde det vært like ille de andre to dagene ville det sett mørkt ut, sier markedssjef for Døgnvillfestivalen, Helge Markusson.

I overkant av 6.000 mennesker var innenfor dørene på torsdag. Lørdag var over 11.000 på plass på Valhall. Totalt mener Markusson at publikumstallet ligger rundt 27.000 på festivalens tre dager.

– Jeg er sikker på at det blir festival også til neste år. Hvordan de økonomiske rammene blir, er for tidlige å si noe om. Men festival blir det, sier Markusson.

Store økonomiske følger

Døgnvill har nemlig slitt voldsomt det siste året. Kollen-festivalen i Oslo, og Rått og Råde-festivalen i Stavanger gikk begge konkurs i fjor.

Festivaler Døgnvill samarbeidet med.

– Vi var inne med eierskap og garanti i begge festivalene. Hadde vi stått alene, ville den økonomiske situasjonen sett annerledes ut, forteller Markusson.

– Det siste året har vi hatt en gjenreisningsaksjon og blant annet fått inn lokalt eierskap.

Den økonomiske knipen er en av årsakene til at festivalen var så seint ute med å lansere artistene sine.

Sirkus Eliassen

Sirkus Eliassen har alt å takke Døgnvillfestivalen. De spilte sin første store konsert på Døgnvill i 2011. Derfra har karrieren til brødrene fra Bodø skutt inn i himmelen.

Foto: Martin Hotvedt

Kritikk for programmet

Og programmet er noe festivalen har fått en del kritikk for. I dagens iTromsø spør musikkommentator Ida Ramberg om programmet rett og slett er for bredt.

– Kritikken for at vi har et program som favner for bredt blir veldig rart. Vi er en helkommersiell festival, vi mottar ikke offentlig støtte. Da kan vi ikke være smal. Blir vi for smal, kan vi like gjerne legge ned, sier Markusson.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark