Full gjennomgang av Kvikk-saken

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) vil til bunns i Kvikk-saken.

Hun vil blant annet finne ut hvorfor foreldrene til barn med misdannelser ikke stoler på statlige forskningsinstitusjoner som har vært inne i saken.

- Når jeg kommer tilbake fra påskeferie, vil jeg be om en full gjennomgang av Kvikk-saken, sier Anne-Grete Strøm-Erichsen til Bergens Tidende.

 

Foreldre stoler ikke på forskning

 

Anne-Grete Strøm-Erichsen - Foto: Bjørn Sigurdsøn /
Foto: Bjørn Sigurdsøn

- Først vil jeg danne meg et bilde av alt som er skjedd i saken de ti årene den har pågått. Så vil jeg ha jeg en oversikt over de prosesser som er satt i gang når det gjelder kartlegging av stråling i Forsvaret og forskningsprosjekter som pågår. Deretter får vi vurdere hva som skal gjøres videre, sier hun til avisen.

Hun legger spesielt merke til at foreldrene ikke stoler på statlige forskningsinstitusjoner:

- Det er alvorlig hvis foreldrene ikke har tillit til Statens strålevern, Statens arbeidsmiljøinstitutt og andre faginstitusjoner. Jeg må for min del finne ut hva som er årsaken til at foreldrene ikke stoler på ekspertene og hva som eventuelt skal til for at tilliten gjenopprettes, sier hun.

(©NTB)

Siste video:

Ragnhild Stolt-Nielsen vil bruke de neste ukene på å kjempe for plassen som byrådsleder.
Se det første intervjuet med Martin Smith-Sivertsen etter at det ble kjent at han bli innstilt som ny byrådsleder i Bergen.
Nominasjonskomiteen i Bergen Høyre holdt pressekonferanse om sin innstilling før neste års kommunevalg. De går for å vrake sittende byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen.