Bergenske brødkaker

Brødkaker var en avveksling fra boller for ungene. En oppskrift som nesten er umulig å oppdrive.

Ingredienser

4 egg

100 g sukker

1 dl melk

50 g malte mandler

50 g rosiner

1 ts sitronsaft

250 g malt grovbrød iblandet 1 stor ts bakepulver.

Smaksingrediensene kan byttes ut med litt krydderkake eller honningkake, som males sammen med rugbrødet.

Visp eggeplommene godt med sukkeret, og tilsett melken.

Bland i de andre ingrediensene.

Til slutt piskes eggehvitene, og disse blandes i deigen.

Stekes i en liten, godt smurt langpanneform i ca 45 minutter på ca 200 grader.

Det går også an å lage kaken uten rosiner og mandler, men heller rive litt sitronskall i deigen. Godt, om enn ikke som kakene i gamle dager.

Lyd og video

Radio og TV

Irene Aase (64) har hendene fulle av bunadsbestillinger. Men bunadene hun lager er ikke for folk flest.
Created by InfoDispatcher
Tør ikkje gå åleine på jobb
Virvelvind i Åsane

Opphavsrett NRK © 2014

Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen

Nettsjef: Frank Gander (konst.)