Bergenske brødkaker

Brødkaker var en avveksling fra boller for ungene. En oppskrift som nesten er umulig å oppdrive.

Ingredienser

4 egg

100 g sukker

1 dl melk

50 g malte mandler

50 g rosiner

1 ts sitronsaft

250 g malt grovbrød iblandet 1 stor ts bakepulver.

Smaksingrediensene kan byttes ut med litt krydderkake eller honningkake, som males sammen med rugbrødet.

Visp eggeplommene godt med sukkeret, og tilsett melken.

Bland i de andre ingrediensene.

Til slutt piskes eggehvitene, og disse blandes i deigen.

Stekes i en liten, godt smurt langpanneform i ca 45 minutter på ca 200 grader.

Det går også an å lage kaken uten rosiner og mandler, men heller rive litt sitronskall i deigen. Godt, om enn ikke som kakene i gamle dager.

Lyd og video

Siste video:

Byutviklingsbyråden meiner kollektivtrafikken må tredoblast om nullvekstmålet i biltrafikken skal vera mogleg å nå.
Ansatte ble sjokkert da de kom på jobb på skolen torsdag morgen. Samtlige klasserom er rasert og lærernes PC-er stjålet. – Det ser ut som en krigssone, sier rektor.
Dansk-kanadisk byplanleggar er ikkje nådig i sin kritikk etter å ha sykla gjennom Bergen sentrum. – Deprimerande. Som å vera tilbake på 1950-talet.