• Nyheter
  • Sport
  • Kultur
  • Humor
  • Distrikt

Nyheter

  • Nyhetssenter
  • Norge
  • Urix
  • Kultur
  • Livsstil
  • Viten
  • Dokumentar
  • Ytring
  • NRK Sápmi
  • NRK Kvensk

Sport

  • Sportsnyheter
  • Resultater
  • Sendeplan
  • Videoklipp

Distrikt

  • Agder
  • Innlandet
  • Møre og Romsdal
  • Nordland
  • Oslo og Viken
  • Rogaland
  • Troms og Finnmark
  • Trøndelag
  • Vestfold og Telemark
  • Vestland

Temasider

  • NRK Humor
  • NRK Mat
  • NRK Skole
  • NRKbeta

Info

  • Hjelp
  • Informasjon
Logg inn

Vestland

  • Snakk med oss
  • Vestlandsrevyen
  • P1 SF
  • P1 H

Selvkomponert smøreost

Imponer med din egen hjemmelagde smøreost - som forrett eller dessert!

Publisert 26.08.2005, kl. 10.21
Del på Facebook Del på Facebook Del på Twitter Del på Twitter Del på epost Del på epost
Publisert 26.08.2005, kl. 10.21

Artikkelen er flere år gammel.

Del på Facebook Del på Facebook Del på Twitter Del på Twitter Del på epost Del på epost

Av:
Egil Torheim
/
Asle Hella

Det er veldig enkelt å lage sin egen smøreost, men beregn litt god tid. Minimum seks timer, men det beste resultatet får du ved å begynne et døgn før servering.

Slik gjør du det

Forrett. Foto: Egil Torheim/NRK

Forrett. Foto: Egil Torheim/NRK

Varm opp 1/2 l youghurt naturell og 1 dl creme fraiche til cirka 37 grader. Slå denne massen over i et kaffefilter og la det stå kjølig å sile av.

I kaffifilteret har du nå en ostemasse og her kan du smakssette som du vil.

Forrett

Vi brukte disse urtene: Salvie, rosmarin og sitronmelisse. Dessuten litt finhakket hvitløk. Reultat: En nydelig urteost klar til servering som forrett.

Dessert. Foto: Egil Torheim/NRK

Dessert. Foto: Egil Torheim/NRK

Dessert

Tilsett litt vaniljesukker til ostemassen fra kaffefilteret. Server dette sammen med friske bær. Nydelig dessert! Enkelt og imponerende!

Lyd og video

  • LYD: Beate Hannisdal ved Baroniet i Rosendal lager ost
Publisert 26.08.2005, kl. 10.21
Del på Facebook Del på Facebook Del på Twitter Del på Twitter Del på epost Del på epost

Supper og forretter (NRK Hordaland 2002 - 2006)

Grønnsaksuppe med kyllingboller

Sellerirotsuppe

Knakande god sellerirotsuppe

Mer om: Supper og forretter (NRK Hordaland 2002 - 2006)

Desserter og kaker (NRK Hordaland 2002-2005)

Potetsuppe og plommepannacotta

Mer om: Desserter og kaker (NRK Hordaland 2002-2005)

NRK anbefaler

Linda gjer ofte matkupp på måndagar – sparte over 17.000 kr

Bildet av Bernie Sanders går viralt

NRK Vestland

  • Telefon Bergen:  55 27 57 70
  • Telefon Førde:  57 72 42 42
  • E-post:  vestland@nrk.no
  • Distriktsredaktør:  Dyveke Buanes
Norsk Presseforbund, logo.

Vi arbeider etter
Vær Varsom-plakatens regler
for god presseskikk.

Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Pressens Faglige Utvalg (PFU) er et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot mediene i presseetiske spørsmål.


Nyhetstips 03030 Nyhetsbrev

Kontakt

  • Om NRK
  • Kontakt NRK
  • Lisens
  • Publikum i NRK
  • Delta i NRK-programmer
  • Jobb i NRK
  • Presse

Hjelp

  • Brukerstøtte
  • Tilgjengelighet
  • Personvern
  • Informasjonskapsler (cookies)

Tjenester

  • Yr
  • NRK Skole

Produksjon

  • Eksterne produksjoner
  • Produksjonsfolka
  • Retningslinjer og design

Salg

  • Spons og salg
  • NRK Butikken
Til toppen
NRK Opphavsrett NRK © 2021 Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen Nettsjef: Hildegunn Soldal