Valg 2007 - Foto: Yngve Tørrestad / NRK
Foto: Yngve Tørrestad / NRK

- Jeg ble drapstruet

Bent Olav Sandberg hevder han er drapstruet etter at han fortalte om forsøket på bestikkelser av folk i rusmiljøet.

- Det er snakk om eliminering, det samme som fjerning, sier Sandberg. Han skal ha fått to trusler som er kommet på telefon.

- Den ene vet jeg hvem kom fra, sier Sandberg. 

Dette vekker både redsel og forbannelse. Også samboeren hans er blitt redd over det som har skjedd.

Mulig mellommann

Sandberg fortalte til NRK sist onsdag at en person hadde ringt han noen dager før valget og bedt han komme til byen for å stemme. Da skulle han få 50 kroner hvis han stemte på Arbeiderpartiet med en ferdigutfylt stemmeseddel der Ap-politiker Yousuf Gilani var kumulert.

Sandberg avslo bestikkelsen.

Truslene kommer fra noen som mener han har røpet navnet på dem som har bedt han gå å stemme.

- Dem mente jeg hadde røpet navnet på han som er mellommann  i forhold til Gilani og eventuelle velgere. At jeg har levert ut navn på en rekke personer som har drivi med det der. Det har jeg ikke gjort, sier Sandberg.

-  Jeg har holdt meg til saken, og det er at dem har utnytta ei svak gruppe i samfunnet for å fiske stemmer. Det gjorde meg forbanna.

Politiavhør

Sandberg har det siste døgnet blitt avhørt av politiet flere ganger. Etter den siste trusselen kom fredag formiddag, har han gitt politiet tillatelse til å overvåke telefonen hans.

Flere nyheter

Hør alle sendingene

NRK Østafjells, Drammen - Foto: Odd Vegard Kandal / NRK
Foto: Odd Vegard Kandal / NRK

RADIO: Alle sendingene fra NRK Buskerud

Se TV-sendingene

NRK Østafjells logo

NETT-TV: Alle TV-sendingene fra NRK Østafjells

TV og radio

Ola Vigen Hattestad tror nykommeren på spintlandslaget, Sondre Turvoll Fossli, vil få sitt internasjonale gjennombrudd i år. Og etter dagens testløp i Holmenkollen er det vanskelig å være uenig.
Veteranen Håvard Bøkko er revansjelysten. Han mener mange har mistet troen på hva han kan klare på skøytebanen. Men først vil han prøve på noe han aldri har gjort. Reporter: Harald Thingnes, foto: Harald Chr. Eiken, redigering: Nuño Duarte
Håndvask er viktig