Hopp til innhold
Replikk

Skulle ønske flere var som KrF

Hva skal en stakkars velger gjøre, hvis vedkommende finner ut at han eller hun er mest enig med KrF? Ha guts til å ta konsekvensen av det på valgdagen!

KRF LOKALLEDERKONFERANSE

Jeg får bare håpe på og jobbe for at så mange som mulig kan finne et politisk hjem i KrF 9. september, selv om de synes vi er langt fra perfekte, skriver 1. nestleder i KrF, Dagrun Eriksen, i denne replikken til humanetiker Morten Horn.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Bak tittelen «KrF er en ulykke for norsk politikk» finner jeg paradoksalt nok den sterkeste ros til KrF jeg har lest på lenge. Humanetiker Morten Horn skulle bare ønske at flere partier hadde like god politikk som oss.

Så hva skal en stakkars velger gjøre, hvis vedkommende finner ut at han eller hun er mest enig med KrF? Konstatere at det er et uaktuelt valg, er kronikkforfatterens råd. Han føler at det er et politisk tomrom og kjenner seg politisk hjemløs.

Disse sakene jeg er med i politikken for!

Jeg for min del får bare håpe på og jobbe for at så mange som mulig kan finne et politisk hjem i KrF 9. september, selv om de synes vi er langt fra perfekte. Skulle vi velgere vente på å finne partiet vi er enige med i ett og alt, så ville nok de fleste av oss måtte bli sittende hjemme valgdagen.

SE OGSÅ VÅRT LAND: Humanetiker etterlyser ikke-kristelig verdiparti

Skulle vi velgere vente på å finne partiet vi er enige med i ett og alt, så ville nok de fleste av oss måtte bli sittende hjemme valgdagen.

Dagrun Eriksen, 1. nestleder i KrF

Kronikkforfatteren skriver at «Kristelig Folkeparti (KrF) har gjort en fantastisk innsats for å løfte fram viktige verdispørsmål, slik som menneskeverd, varsomhet med naturen, klokskap i møte med ny teknologi, omsorg for de svakeste og mest sårbare i samfunnet og vern om barnas oppvekstvillkår». Det er disse sakene jeg er med i politikken for. Det KrF jeg jobber for og ønsker meg vil ha en politikk som treffer folks liv slik de faktisk er. Vi vil ha en politikk som gir løsninger inn i fremtiden, ikke en politikk som jobber for å la samfunnet bli slik det var før.

FØLG DEBATTEN:
Ytring på Facebook

En ærlig og grei sak

Det KrF jeg jobber for og ønsker meg henter inspirasjon og forankring fra de kristne grunnverdiene. Intet menneske kan gjøres til et middel, men er et mål i seg selv. At humanetiker Morten Horn personlig finner det umulig å skulle stemme på partiet han er enig med i så mange for seg viktige spørsmål, er en ærlig og grei sak.

Hvis man synes 'lukten av kristenmanns blod' i seg selv er vond og vanskelig, så vil trolig KrF være et krevende partivalg.

Dagrun Eriksen, 1. nestleder i KrF

Og ja, selv om KrF ikke lenger har en bekjennelsesparagraf, er det nok slik at hvis man synes «lukten av kristenmanns blod» i seg selv er vond og vanskelig, så vil trolig KrF være et krevende partivalg. Men jeg tror det er mange andre der ute som godt tåler lukta, og som verdsetter det kristne menneskesynet, nestekjærlighetstanken og forvalteransvaret som slitesterke og allmenngyldige verdier det er verdt å ta vare på og vektlegge. Disse verdiene er sentrale i kristendommen og vil ligge fast som grunnverdier i vårt parti. De ligger i vår ideologi og er dermed ikke avhengig av enkeltmenneskers store innsasts.

FØLG DEBATTEN: Ytring på Twitter

En kilevink til de andre partiene

Morten Horns kronikk er først og fremst en kilevink til de andre politiske partiene. Han mener de svikter omsorgen for de svakeste, at de passerer etiske merkesteiner de ikke burde passert, og at de er ukloke i møte med teknologien. Men det er mange folk i andre partier som deler flere av KrFs standpunkter. Vi ser at de av og til også vinner noen seire i sitt parti. Og vi heier på dem. Men i sum kan det se ut som menneskeverdet presses mer ut, slik Horn påpeker.

Til dem som skulle ønske flere var som KrF, at flere mente som KrF i for dem viktige saker vil jeg si: Siden det ikke er slik, ha guts til å ta konsekvensen av dette på valgdagen 9. september.

Dagrun Eriksen, 1. nestleder i KrF

Til dem som skulle ønske flere var som KrF, at flere mente som KrF i for dem viktige saker vil jeg si: Siden det ikke er slik, ha guts til å ta konsekvensen av dette på valgdagen 9. september. Bli med og gjør KrF til en enda bredere, større og mer slagkraftig verdibevegelse – slik at disse verdistandpunktene i større grad kan få prege norsk politikk i neste stortingsperiode.