Kongefamilien har tatt i mot barnetoget fra Slottsbalkongen i over 100 år. Det var kong Haakon VII som startet tradisjonen i 1906, og siden den gang har både kong Olav og Kong Harald vinket til barna fra balkongen sammen med ulike medlemmer av kongefamilien. 
I 2012 var det kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon Magnus, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus som stod på balkongen. Forsvarets stabsmusikkorps fremførte ''Norges kongesang'' og ''Ja vi elsker''.

Kongefamilien hilser fra slottet 17. mai

Kongefamilien har tatt i mot barnetoget fra Slottsbalkongen i over 100 år. Det var kong Haakon VII som startet tradisjonen i 1906, og siden den gang har både kong Olav og Kong Harald vinket til barna fra balkongen sammen med ulike medlemmer av kongefamilien. I 2012 var det kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon Magnus, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus som stod på balkongen. Forsvarets stabsmusikkorps fremførte ''Norges kongesang'' og ''Ja vi elsker''.