Wolves vil kjøpe Hanstveit

Branns trofaste venstreback er trolig på vei til England etter nesten ti år i rødt.

 

Erlend Hanstveit

PÅ VEI BORT: Etter nesten ti år i Brann-drakt, kan Erlend Hanstveit (26) være tapt for Brann.

Foto: Tor Richardsen / Scanpix

Det har i mange år vært stor interesse for 26-åringen fra Osterøy, men henvendelsen fra engelske Wolverhampton blir sett på som langt mer seriøs enn de fleste andre som har vært. Klubben har nemlig kontaktet Brann direkte, uten bruk av mellommenn, og har fått tillatelse til å snakke med Hanstveit om en overgang.

- At Wolverhampton nå har kontaktet Brann, gjør at vi tar dette alvorlig, sier spillerens rådgiver og far, Bjarne Hanstveit, til Bergens Tidende.

 

Populær etter UEFA-spill

Basketak Mjelde Hanstveit

BASKETAK: Erlend Hanstveit huskes best for dette basketaket med Mons Ivar Mjelde i 2007-sesongen, da Brann-treneren prøvde å hindre backen i å snakke på seg gult kort.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Blant de øvrige klubbene som har meldt sin interesse, uten å gjøre noen konkrete fremstøt, skal man finne flere av lagene som Brann hittil har spilt mot i UEFA-cupen.

Brann vil helst beholde sin trofaste venstreback, men klubben er innstilt på å la Hanstveit gå dersom han vil prøve seg i England. Kontrakten hans går ut etter 2008-sesongen.

- Erlend har vært en tro tjener hos oss, så vi ønsker ikke å legge hindringer i veien. Samtidig har vi gitt klart uttrykk for at vi ønsker å forlenge kontrakten hans. Det har vi også hatt en dialog rundt, sier Branns sportssjef, Roald Bruun-Hanssen, til BT.

Sa nei til Sir Alex

Hanstveit debuterte for Brann i 1998, og sterkt ønsket av Manchester United som 17-åring. Ostringen gikk da mot strømmen av nordmenn til England på den tiden, og takket nei til storklubben. Venstrebacken har også tidligere trent med Werder Bremen..