Varsler storm i store deler av Sør-Norge

Fra og med i kveld blåser det kraftig opp i åtte fylker.

Nina på Fedje

VINDFULLT: På steder som her på Fedje i havgapet, vil det bli kraftig vind fra i kveld og utover natten. Bildet er fra ekstremværet 'Nina'.

Foto: 03030-tipser

Meteorologisk institutt varsler liten og full storm i totalt åtte fylker i helga. Den sterke vinden vil sammen med snøfall gi vanskelige kjøreforhold i fjellet.

Fra natt til søndag vil det blåse opp til sørøstlig full storm på utsatte steder og i fjellet i Hordaland og Sogn og Fjordane. I perioder kan det bli vindkast på mellom 28 og 33 meter i sekundet, opplyser Meteorologisk institutt.

I løpet av natten ventes det også sørøstlig liten storm utsatte steder og i fjellet på Vestlandet og i Trøndelag.

Stormvarsel fra meteorologene

Dette triste varselet i radarform kunne meteorologene sende ut i forkant av helgen. Nå merkes uværet for fullt.

– Kom deg ned fra fjellet

Både lørdag og søndag vil sterk vind, snø og snøfokk gi vanskelige kjøreforhold i fjellet, på Vestlandet og i Trøndelag. Det meldes også om vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i Sør-Norge.

– Kjør ned fra fjellet så tidlig som mulig, var oppfordringen fra Statens vegvesen tidligere i dag.

Også Meteorologisk institutt ba folk reise hjem tidlig fra fjellet. De har i ettermiddag sendt ut et oppdatert obs-varsel for helgeværet, spesielt fra natt til søndag av.

Laster Twitter-innhold

Lørdag er det liten storm utsatte steder og i fjellet i Sogn og Fjordane og i Møre og Romsdal, mens det i Buskerud og Oppland ventes vindøkning til sterk kuling eller liten storm mange steder.

På ukas siste dag ser det i tillegg ut til å bli lokalt mye nedbør sør for Boknafjorden i Rogaland.