Uavgjort på Brann Stadion: – En sur femteplass

To tenåringer fikk debutere for Brann i sesongens siste kamp i eliteserien. Tabellplasseringen var gitt på forhånd, og kampen endte 2–2 mellom Brann og Tromsø i Bergen søndag kveld.

Eliteserien fotball: Brann - Tromsø.

MÅLSCORER: 2–1 ved Branns Peter Orry Larsen i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Tromsø på Brann Stadion.

To minutter inn i sesongens siste kamp kom første mål, signert Branns Ludcinio Marengo.

Første omgang hadde Brann flest målsjanser og de ledet lenge. Men kampen endte uavgjort.

Sur plassering

Etter å ha kjempet om medalje i hele år, endte Brann på en 5. plass i eliteserien i år.

SCORING: 2–1 ved Branns Peter Orry Larsen i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Tromsø på Brann Stadion

– Det er en litt sur 5. plass, sier Peter Orry Larsen.

Tromsø ligger på 11. plass etter dagens kamp.

Trener Lars Arne Nilsen sier det positive med 2017-sesongen er at Brann fortsatt er i toppen av norsk fotball.

– Vi er nærme medalje. Våren var bra, men det er skuffende at vi ikke klarte å stå helt ut, sier Nilsen.

Klapper sammen

Rødtrøyenes form har vært noe ustabil i høst. Hjemmekampene har gitt tre tap, åtte seirer og fire uavgjorte.

Peter Orry Larsen scoret Branns andre mål søndag, vel ti minutter inn i andre omgang.

Han mener dagens kamp er en god kamp med mange sjanser, men kanskje typisk for sesongen.

Brann har i flere kamper klappet sammen på overtid, mens både motstandere og medaljekandidater putter og sikrer seg poeng i de viktige ekstraminuttene.

Nå er det viktig å se fram mot neste sesong, mener treneren.

– Jeg må ta en prat med alle spillerne. Vi må komme oss opp, og sørge for at vi er med å kjempe om medalje.

Tenåringer på banen

Det var sagt at trener Lars Arne Nilsen ønsket å gjøre flere endringer på laget til søndagens kamp.

DEBUT: Markus Olsen Pettersen (18) fikk sin debut som keeper på Branns førstelag.

Markus Olsen Pettersen (18) fikk sin debut som keeper.

– Det var jækla gøy, sier han etter kampen.

Ferskingen følte han hadde kontroll, og tror ikke han kommer til å ha problemer med å takle nivået om han får flere sjanser. At femteplassen var gitt uansett, var greit for keeperen.

– Jeg tenkte at det var en helt vanlig kamp, og jeg var ikke så veldig nervøs.

FØRSTE KAMP: Marius Bildøy i mixed zone etter sin første kamp for Brann.

Askøyværingen har vært Branns annenkeeper en stund men har ikke fått spille på førstelaget.

Etter kampen er Lars Arne Nilsen fornøyd.

– Jeg er veldig fornøyd med Markus. Han gjør lite feil. Han kommer til å bli god, sier Nilsen.

Marius Bildøy (17) fra Kjøkkelvik fikk også prøve seg som angrepsspiller for Brann søndag. Han har vært på benken flere ganger i år, men har ikke fått komme på banen før siste kamp.

Bildøy har gjort seg bemerket i flere treningskamper denne sesongen.