Hopp til innhold
Redd Barna TV-aksjonen i NRK 2023
Foto: Redd Barna

TV-aksjonen 2023

Oppsummert

Redd Barna er tildelt TV-aksjonen i NRK i 2023. Med pengene som kommer inn ønsker de å hjelpe krigsrammede barn – både i Norge og rundt om i verden.

 • TV-aksjonen 2023 samlet inn 311 millioner kroner

  Alle pengene som har kommet inn i forbindelse med TV-aksjonen 2023 er talt opp. Resultatet ble over 311 millioner kroner, opplyser Redd Barna i en pressemelding. Til sammenligning ble det samlet inn totalt 291 millioner kroner i 2022.

  Pengene går til Redd Barna sitt arbeid for barn rammet av krig og konflikt i Gaza, Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, DR Kongo og Norge.

  Tall fra Vipps viser at det har skjedd en endring hos giverne fra tidligere år.

  – Givergleden til TV-aksjonen er veldig stor tross en tøffere økonomisk hverdag for mange. I år er det flere donasjoner til TV-aksjonen enn tidligere år. Summen per bidrag er derimot lavere enn i fjor. Det kan tyde på at mange er engasjert og ønsker å bidra selv om det er nedgangstider, sier Nina E. Larsen, leder for TV-aksjonen.

  Bøssebærerne som gikk fra dør til dør 22. oktober, sto for 92,6 millioner kroner av totalbeløpet. 40,3 millioner kroner av disse var kontanter, resten kom inn via Vipps. Næringslivet samlet inn hele 53,9 millioner kroner, og skoler og barnehager 29,1 millioner kroner.

  TV-aksjonen 2023
  Foto: Eivind Senneset / NRK
 • Penger fra TV-aksjonen går til Gaza likevel

  Redd Barna, som sto for helgens TV-aksjon, har fått innvilget en søknad til Innsamlingsrådet i NRK om å få legge til Gaza som mottaker av pengene fra aksjonen.

  I tillegg vil organisasjonen vurdere om det er behov for å bruke noe av midlene i Israel, skriver Redd Barna i en pressemelding.

  – Vi er overveldet over det fantastiske resultatet, som var over forventning da vi gikk ut av tv-sendingen på søndag. Dermed kunne vi søke Innsamlingsrådet i NRK om å legge til Gaza, samt Vestbredden og Israel ved behov, i tillegg til de andre landene som får penger fra årets TV-aksjon, sier generalsekretær Birgitte Lange i Redd Barna.

  Det ble samlet inn 273,7 millioner kroner under årets TV-aksjon, som er ny rekord. Ettersom innsamlingen ble så stor, vil ikke pengene som skal til Gaza, gå utover de andre landene som opprinnelig sto som mottaker.

  Årets TV-aksjon gikk til Redd Barnas arbeid for barn som rammes av krig og konflikt. Pengene skulle opprinnelig fordeles mellom prosjekter i Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, DR Kongo og Norge – og nå også i Gaza. (NTB)

 • TV-aksjonen: Aremark ga mest i Østfold

  Det er samlet inn 52,5 millioner kroner i Viken fylke under årets TV-aksjon. Det utgjør 40 kroner per innbygger.

  I Østfold ble Aremark beste kommune med nesten 76 kroner per innbygger, fulgt av Rakkestad med 52 kroner per innbygger.

  Moss ble beste bykommune med 41 kroner per innbygger.

  Årets TV-aksjon samlet inn penger til Redd Barna. Pengene skal brukes til å hjelpe krigsrammede barn – både i Norge og rundt om i verden.

 • 34 millioner innsamlet i Vestland

  Det er så langt samlet inn 34,3 millioner kroner i Vestland fylke til Redd Barnas nasjonale innsamlingsaksjon. Det tilsvarer 53 kroner pr. innbygger og gir Vestland en 4. plass på fylkesstatistikken. Totalt i Norge er det samlet inn nærmere 274 millioner kroner. Det er ny rekord.

  TV-aksjonen 2023
  Foto: Eivind Senneset / NRK
 • Nesten 19 millioner fra Innlandet til TV-aksjonen

  TV-aksjonen 2023 har samlet inn nesten 19 millioner i Innlandet.

  Lene Espelund, leder for TV-aksjonen i Innlandet, er godt fornøyd med resultatet.

  – Innlandet kom på femte plass av fylker i landet, og ligger akkurat litt over landsgjennomsnittet over kroner per person.

  I snitt gav innlendingene 50,60 kroner per innbygger. Og øverst på listen ligger Engerdal som gav 152 kroner per person i kommunen.

  Totalt ble det samlet inn over 273 millioner kroner i Norge, og pengene går til Redd barna.

  TV-aksjonen logo