Her får han damene til å åpne lommeboken

TORGALLMENNINGEN (NRK): Mange bergensere gjorde store øyne, og trakk lommeboken opp i ren refleks, da den nye byrådslederen strakte innsamlingsbøssen frem.

Byrådsledere i Bergen starter TV-innsamlingsaksjonen for Regnskogfondet. Torgalmenningen i Bergen. Harald Schjelderup, Martin Smith-Sivertsen

GIVERGLEDE: Påtroppende byrådsleder Harald Schjelderup møtte mange smilende og giverglade mennesker på Torgallmenningen da han kom med TV-bøssen. Her med (i midten) Trude Evjen og Karoline Aga. Også sittende byrådsleder Martin Smith-Sivertsen gjorde en innsats. Foto: Dag Harald Kvammen Andersen

– Nei, men er det ikke ...?

Innsamlingen til Regnskogfondet er i gang, og to av Bergens toppolitikere slo seg like godt sammen og kjørte felles bøsserunde i sentrum søndag.

– Jeg visste ikke at det var han, sier Karoline Aga, som akkurat har puttet penger i bøssen til Harald Schjelderup.

– Det gjorde jeg. Det er den nye byrådslederen, nikker Trude Evjen.

Jeg tror bergensere flest er opptatt av regnskogen. Vi har mye regnskog i Bergen også.

Martin Smith-Sivertsen, bøssebærer

Sluttet fred

Påtroppende byrådsleder Harald Schjelderup (Ap) og Martin Smith-Sivertsen (H), sistnevnte med døtrene Liv (13) og Hanne (5), hentet først bøsser og ID-kort på Bergen rådhus, der TV-aksjonen 2015 har base. Så spaserte de skulder ved skulder den korte distansen bort til byens storstue.

TV-aksjonen 2015 i gang

Innsamlingen til Regnskogfondet er i gang, og to av Bergens toppolitikere slo seg like godt sammen og kjørte felles bøsserunde. (Fra v.) Harald Schjelderup (Ap) og Martin Smith-Sivertsen (H), sistnevnte med døtrene Liv (13) og Hanne (5).

Foto: Eivind A. Pettersen / NRK

– Martin og jeg er uenige, og diskuterer mye i mange saker. Men på en dag som denne samarbeider vi, sier en smilende Schjelderup til NRK.

For tre dager siden manglet innsamlingslederen i Bergen tusen bøssebærere. Da TV-aksjonen starter offisielt klokken 16.00 i dag var hun bare noen få i manko. Ikke minst fordi politikertoppene og andre frivillige hadde meldt seg på kort varsel.

Tok ut kontanter

Bergenserne ga villig vekk, og det var slett ikke bare Høyre-folk som var i giverhumør, så dette var en god start.

– Jeg tror bergensere flest er opptatt av regnskogen. Vi har mye regnskog i Bergen også, sier Smith-Sivertsen spøkefullt.

Schjelderup er i full gang med å legge byrådskabalen, men tok seg tid til en liten times innsamlingsdugnad innimellom slagene.

– Jeg skal passe på å ta en tur innom minibanken for å ta ut kontanter selv. Jeg synes det er en god skikk å ha noe å gi i bøssene til dem som banker på min egen dør senere i kveld.